24.05.2016 16:02:19 | edda | přečteno: 10366x
Tisková zpráva - Nutrend Racing

Václav Janík vítězem v Jahodné, Petr Trnka s Jiřím Svobodou vybojovali skvělými časy bronz a čtvrtou příčku absolutně!


Skvělý závod prožil Nutrend Racing při slovenském pokračování Evropského poháru FIA. Závod ve východoslovenské Jahodné režírovali jezdci českého týmu ve svůj prospěch a v hlavním závodě víkendu se blýskli prvenstvím a výbornou třetí, čtvrtou a pátou pozicí v absolutním hodnocení.

Václav Janík, Petr Trnka, Jiří Svoboda a Robert Steć se stejně jako v polské Zaluži postarali o reprezentaci týmu Nutrend Racing v královské kategorii 2 na slovenském závodě v Jahodné. Své speciály osedlali při druhém podniku FIA Cupu s myšlenkami na zopakování vítězné vlny z polské trati, kde se na úvod sezóny zadařilo Václavu Janíkovi vybojovat první vítězství sezóny. Rekreační oblast nedaleko Košic - Jahodná, si pro letošní ročník závodu připravila ideální počasí. Závod Evropského poháru byl tradičně koncipován do jednoho dne, tedy do sobotního programu. V soutěžní den si tak jezdci odbyli dvojici tréninkových a dvojici soutěžních jízd. Pro jezdce a mechaniky takový soutěžní den znamenal maximální soustředění a více než 100% výkon.

Tato výzva byla pro Nutrend Racing a jeho členy velkou zkouškou, zvlášť když tým nasazoval hned čtvero soutěžních speciálů. Dvojice spiderů Norma soutěžících ve třídě do dvou litrů objemu motoru s piloty Petrem Trnkou a Jiřím Svobodou se do hrbolaté tratě s délkou bezmála 5 kilometrů zakousla už od prvního tréninku a s časy na hranici dvou minut se zařadila mezi favority závodu, když se Petr Trnka vklínil mezi trio nejrychlejších a Jiří Svoboda držel pozici pátého nejrychlejšího pilota. Především čas Petra Trnky pod hranicí dvou minut byl vnímán s velkým ohlasem: „Povrch tratě je oproti předešlému roku v horším stavu a vůz je v mnoha místech hodně neklidný. Podařilo se nám ale společně s týmem dobře naladit Normu a už v tréninku jsem se přiblížil loňským časům. Do závodu jdu s velkým odhodláním, protože cítím šanci na dobrý výsledek a to je velkou motivací,“ toužil po dalším dobrém výsledku Petr Trnka. Závodní jízdy potvrdily jeho odhodlání. Oba soutěžní časy byly na hranici jeho možností s dvoulitrovým speciálem Norma a dva vyrovnané výkony těsně pod dvě minuty mu zajistily po krásném souboji s Dušanem Nevěřilem konečnou třetí příčku, jak v hodnocení celkovém, tak ve skupině E2-SC. Skvěle se také vedlo Jiřímu Svobodovi. Na Petra Trnku sice jeho jízdy nestačily, ale i tak si jistě vychutnával skalp favorizovaného Roberta Steće, s nímž sváděl vyrovnaný boj v obou jízdách sobotního závodu. Dvojice Robert Steć (5. místo) a Jiří Svoboda (4. místo) tak získala umístění v TOP 5 celkového hodnocení za druhým Dušanem Nevěřilem a třetím Petrem Trnkou.

Zbývá už jen doplnit jméno celkového vítěze z Jahodné, který stál na čele pětice nejrychlejších. Tím byl Václav Janík, jenž si jel v Jahodné svůj vlastní závod. Už v tréninku se představil jako nejrychlejší jezdec startovního pole a v závodě jen navázal na dobrý začátek soutěžního dne. Závodní jízdy Václava Janíka byly na hranici traťového rekordu a celkové vítězství s náskokem 14,8 sekundy na druhého Dušana Nevěřila byl jasným důkazem jeho dominance v letošním ročníku závodu. Václav Janík tak dosáhl na druhé letošní prvenství v závodě Evropského poháru FIA: „Tento závod byl jednoznačně v naší režii. Mechanici a členové našeho týmu zvládli skvěle svoji roli v náročném programu závodu a velkou měrou se zasloužili o výborný výsledek Nutrend Racing v Jahodné. Skvěle zajeli i přes těžké podmínky v podobě nerovné tratě všichni jezdci týmu a moje vítězství je jen třešničkou na dortu. Výsledek z Jahodné tak potvrdil dobrou formu našich jezdců i vozů. Oba úvodní závody sezóny se vydařily a snad budeme v nastoleném trendu pokračovat i na horké italské půdě, již příští týden, kde se tradičně sejde náročnější konkurence.“

Jak naznačila slova vítězného Václava Janíka, Nutrend Racing nyní bude pokračovat v závodním programu v italském Verzegnisu a to hned o následujícím víkendu. Alpská trať, která je součástí italského šampionátu, každoročně láká jezdecké špičky Itálie či Rakouska a právě mezi těmito esy se bude chtít prosadit i český Nutrend Racing, který bude do Verzegnisu po dvou vítězstvích směřovat jako vedoucí tým Evropkého poháru FIA.


Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007