aktualizováno | 05.09.2016 12:39:16 | edda | přečteno: 11665x
ZAV Bečov n.T.- Krásno Pozvánka

ZAV EDDA Cup, Bečov n. T.- Krásno, 10., 11. září 2016, pozvánka


O nadcházejícím víkendu se na trati z Bečova nad Teplou do Krásna uskuteční letošní předposlední závod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup.

V EDDA Cupu tradiční trať tak přivítá závodníky, kteří musí využít jednu z posledních možností k zisku bodů do celkového hodnocení jednotlivých tříd i celkové klasifikace, kde ty nejlepší na konci sezóny čekají zajímavé finanční odměny. Ve startovní listině tak nechybí nikdo ze špičky EDDA Cupu. Již jistý mistr třídy dvoulitrových historických závodních automobilů Ivo Král bude hájit svou pozici na čele absolutní klasifikace před největšími pronásledovateli Tomášem Omelkou a Miroslavem Černým. Zajímavé budou závody i ve třídách, kde už je také o mistru třídy již rozhodnuto, ale stále se bojuje o prestižní umístění mezi prvními třemi nejlepšími celé sezóny. Závody v Bečově tak slibují napínavou a sportovně hodnotnou podívanou. Je možné, že pořadím v některých třídách zamíchají opět rychlí jezdci z Bavorska na perfektně připravených vozech... O jejich účasti se jedná.

Závody se budou konat na známé 4200 metrů dlouhé trati s převýšením 160 metrů. Parkoviště závodních strojů bude opět za cílem na letišti v Krásně, kde bude i stánek s občerstvením. Program závodu po oba dny začne v půl deváté první ze dvou tréninkových jízd. Po trénincích a přestávce na oběd je naplánován start závodu, který se sestává ze dvou závodních jízd, které na sebe plynule navazují na půl jedné. Po skončení závodů do jedné hodiny dojde v prostoru depa k slavnostnímu vyhlášení a předání poháru nejlepším třem jezdcům ve vypsaných třídách a pohárech.

Pro diváky budou podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je zdarma, rovněž tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu.

 Se všemi fandy motoristického sportu a příznivci EDDA cupu se těšíme na shledanou v sobotu a v neděli v Bečově!


Jarda Malík

 


Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007