aktualizováno | 03.07.2017 16:31:43 | edda | přečteno: 12339x
Svijany Prix Radotín - pozvánka

ZAV EDDA Cup, Svijany Prix Radotín, 8.7.2017, pozvánka

 V sobotu 8. července se na trati mezi Radotínem a Zadní Kopaninou uskuteční Svijany Prix Radotín, závod automobilů do vrchu nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup, jehož letošní kalendář tento závod půlí. Z dosavadního průběhu sezóny je zřejmé, že i v šestém závodě se mají diváci na co těšit. Ve všech vypsaných třídách ve skupinách produkčních aut, závodních speciálů i historických vozů probíhají napínavé závody.

 Na závodníky EDDA Cupu zde čeká kvalitní a těžká 2900 metrů dlouhá trať s převýšením 103 metrů. Trať má bohatou motoristickou historii, v sedmdesátých letech minulého století hostila rychlostní zkoušky Rallye Berounka a Rallye Praha, v nedávné minulosti se zde konala jedna ze zkoušek Pražského rallysprintu a nyní, díky radotínskému patriotovi, promotérovi EDDA Cupu, E. Paterovi se zde již tradičně odehrává závod, který svým obsazením i náročností tratě patří k vrcholům sezóny. Závod na této trati je mezi jezdci velmi oblíbený a tak není divu, že se k Svijany Prix přihlásilo 118 závodníků. Mezi přihlášenými nechybí špičkoví jezdci EDDA Cupu Miroslav Černý, Tomáš Kučera, Josef Srnský jun., kteří zatím vévodí absolutní klasifikaci, tak i další, v jednotlivých třídách velmi rychlí jezdci. Vysokou sportovní úroveň EDDA Cupu dokládají napínavé závody i v nižších objemových třídách. V produkčních čtrnáctistovkách jsou horkými favority se Szuki Swift Václav Mazánek a Lukáš Cvejn, v nejmenších závodních speciálech se soustředí největší pozornost na úřadujícího mistra Tomáše Nováka na Pick-upu Kawasakia nováčka ve třídě Tomáše Omelku s VW Polo. Další souboj špičkových závodníků na precizně připravených strojích čeká ve třídě závodních speciálů do 1600 ccm, kde úřadujícímu mistru M. Černému na Škodě 130 L notně zatápí Jiří Vrkoslav s Citroenem C2. Velké závody budou jistě i v obou nejsilnějších třídách, v produkčních autech mezi vrchařskou legendou Jiřím Hákem závodícím na Mitsubishi Lancer EVO IX a Martinem Lvem na Subaru Impreza STI, v závodních speciálech kromě soupeření v týmu titulárního sponzora závodu Svijany Racing mezi Tomášem Kučerou a Lukášem Kubíčkem závod obohatí ještě start Tomáše Koška, všichni budou závodit s Lancery. I ve skupině historických závodních vozů, kde se prohánějí stroje, které potěší nejen nejednoho pamětníka, budou k vidění zajímavé závody. Závodit budou mj. v třináctistovkách populární „stotřicítky“ RS a LR, v šestnáctistovkách uvidí diváci J. Srnského jr. se Škodou 130 LR, ve dvoulitrech další kolo souboje Ivo Král na Golfu vers. Eduard Patera, na Sciroccu. V nejsilnější třídě proti vedoucímu Josefu Panožkovi na Porsche 911 SCRS snad konečně nastoupí Robert Kacálek s BMW 635 CSi.

 Závod začíná v sobotu ráno v půl deváté první ze dvou tréninkových jízd. Tréninky vyplní dopolední program. Závodní jízdy jsou naplánovány po polední přestávce od půl jedné. Bezprostředně po první závodní jízdě bude následovat závěrečná druhá jízda. Do hodiny po projetí posledního závodníka cílem dojde v prostoru depa k vyhlášení nejlepších závodníků Svijany Prix Radotín v jednotlivých třídách. Harmonogram závodu se může podle průběhu operativně měnit.

 

Vzhledem k předpokládanému velkému zájmu diváků i s ohledem k tomu, že trať obklopuje chráněné území, pořadatelé s důrazem na maximální bezpečnost i ochranu přírody připravují přísná opatření. Jen jejich důsledným dodržováním lze zajistit bezproblémový průběh celé akce. Podél trati budou vyznačeny i zakázané prostory v kterých se nesmí v průběhu závodu nikdo zdržovat. Vstup na závody je zdarma, zdarma je i na místě distribuován tištěný průvodce sezónou Edda cupu. Pořadatelé prosí diváky, aby při sledování závodních aut na trati nezapomínali na zdravý rozum, bezvýhradně se řídili pokyny traťových pořadatelů a při příjezdu na místo respektovali dopravní značení, zejména s ohledem na stání a parkování vozidel.

Podrobnější informace, seznam přihlášených, fotogalerie a další zajímavosti z EDDA Cupu naleznou zájemci na www.edda.cz/mscrdovrchu.

Organizátoři a závodníci EDDA Cupu srdečně zvou všechny příznivce motoristického sportu na hodnotnou podívanou na Svijany Prix Radotín tuto sobotu!

 

Jarda Malík 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007