aktualizováno | 29.06.2018 17:18:04 | edda | přečteno: 17001x
ZAV Zbraslav - pozvánka

ZAV EDDA Cup, Zbraslav – Točná, 6.7.2018, pozvánka

Netradičně v pátek, v den státního svátku, se na trati ze Zbraslavi na Točnou uskuteční další závod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup. Závodníky čeká velmi náročná trať, o které se, po zkušenostech z minulých ročníků, dobře ví, že dokonale prověří jezdeckou formu i kvalitu připravené závodní techniky. Na rozdíl od většiny podniků EDDA Cupu je zbraslavský závod jednodenní.

Závodníky čeká dlouhá 3300 metrů s převýšením 120 metrů, tvoří ji rychlý úsek po startu, který vystřídá technické stoupání serpentinami na Točnou, ještě ztížené střídáním zastíněných a osluněných míst podle výskytu stromů podél trati. Z bezpečnostních důvodů bude na trati umístěn jeden retardér.

Program závodu na samotné trati začne v pátek ráno v půl deváté první ze dvou tréninkových jízd, které budou tvořit náplň dopoledního dění. Po polední přestávce je naplánován start prvního vozu do závodu na půl druhé. Na ní plynule naváže druhá závodní jízda, po jejímž skončení dojde do hodiny v prostoru depa k vyhlášení nejlepších v jednotlivých vypsaných třídách.

Závod je vypsán ve třech kategoriích pro produkční vozy, závodní speciály a historické závodní vozy. V současné době je v seznamu přihlášených 119 jmen a je předpoklad, že do uzávěrky se naplní limitní počet 125 závodníků. Víc nelze vzhledem k logistice závodu přijmout. Seznam přihlášených lze najít zde: 

http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=140 

Přesto bychom rádi zmínili pár zajímavostí. Jako předjezdec se poprvé v Edda Cupu představí Jiří Jupa za volantem atraktivního vozu Corvette Z06 GTR. Premiéru bude mít taktéž nově připravený vůz Porsche 997 ze stáje Miroslava Janoty. V Saxo Cupu se, po jasném  vítězství v Dámském poháru na prvních závodech v Mostě, opět postaví na start bývalá skvělá závodnice Fiesta Cupu Hana Lhotská / Vaňková/.

 Vzhledem k předpokládanému velkému zájmu diváků pořadatelé s důrazem na maximální bezpečnost i ochranu přírody připravují přísná opatření. Jen jejich důsledným dodržováním lze zajistit bezproblémový průběh celé akce. Pro diváky budou připraveny označené divácké prostory. Podél trati budou vyznačeny i zakázané prostory, v kterých se nesmí v průběhu závodu nikdo zdržovat. Vstup na závody je zdarma, zdarma je i na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA Cupu. Pořadatelé prosí diváky, aby při sledování závodních aut na trati nezapomínali na zdravý rozum, bez výhrad se řídili pokyny traťových pořadatelů a při příjezdu na místo respektovali dopravní značení, zejména s ohledem na stání a parkování vozidel.

Podrobnější informace, seznam všech přihlášených, zvláštní ustanovení k závodu a další informace najdou zájemci na webu: 

http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php 

Pořadatelé i jezdci EDDA Cupu přejí všem návštěvníkům závodu zajímavou podívanou, mnoho zážitků a šťastný návrat do

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007