20.08.2018 09:13:29 | dawe | přečteno: 12385x
ZAV EDDA Cup, Telnice, 25.-26. srpna 2018, pozvánka

O nadcházejícím víkendu se na známé trati v Telnici v Krušných horách uskuteční další závod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup.

Na zajímavé, 2 800 metrů dlouhé trati s převýšením 204 metrů, mezi Zadní Telnicí a Petrovicemi se sejdou závodníci, aby bojovali o vítězství ve čtrnácti vypsaných třídách pro produkční vozy, závodní speciály a historické závodní automobily. V současné době je přihlášených skoro osmdesát závodníků. Ve startovním poli nebude chybět nikdo ze špiček EDDA Cupu, např. Jiří Figl s Audi Sport S1 E2, M. Černý na Škodě 130 L, Jaroslav Fikota ml. s Hondou, nebo Josef Srnský ml. na Škodě 130 LR. Ve třídě nejsilnějších produkčních aut dvěma dosavadním lídrům Martinu Levovi a Jiřímu Hákovi vyrostl nový konkurent Michal Roll s Mitsubishi Lancer Evo IX a jejich závody dostaly nový náboj. Po napínavém průběhu minulého závodu na Zbraslavi velkou pozornost jistě přitáhne i souboj v nejsilnější třídě kategorie historiků mezi J. Figlem na Audi, Robertem Kacálkem s BMW 635 a Josefem Panožkou na Porsche 911 SC RS.

Program závodů je stejný po oba dny. Ve tři čtvrtě na devět ráno začíná první ze dvou tréninkových jízd, které naplní dopolední program. Po polední pauze ve 12.30 odstartuje první vůz třídy N 1400 do první závodní jízdy. Po jejím skončení plynule naváže druhá závodní jízda, která zkompletuje závodní program každého dne. Do jedné hodiny po dojetí posledního vozu dojde v prostoru depa k slavnostnímu vyhlášení vítězů a předání pohárů třem nejrychlejším v každé vypsané třídě.

Vzhledem k předpokládanému velkému zájmu diváků pořadatelé s důrazem na maximální bezpečnost i ochranu přírody připravují přísná opatření. Jen jejich důsledným dodržováním lze zajistit bezproblémový průběh celé akce. Pro diváky budou připraveny označené divácké prostory. Podél trati budou vyznačeny i zakázané prostory, v kterých se nesmí v průběhu závodu nikdo zdržovat. Vstup na závody je zdarma, zdarma je i na místě distribuován tištěný průvodce sezónou Edda cupu. Pořadatelé prosí diváky, aby při sledování závodních aut na trati nezapomínali na zdravý rozum, bez výhrad se řídili pokyny traťových pořadatelů a při příjezdu na místo respektovali dopravní značení, zejména s ohledem na stání a parkování vozidel.

Podrobnější informace, seznam všech přihlášených, zvláštní ustanovení k závodu a další informace najdou zájemci na webu: http://edda.cz/mscrdovrchu

Pořadatelé i jezdci EDDA Cupu přejí všem návštěvníkům závodu zajímavou podívanou, mnoho zážitků a šťastný návrat domů.

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007