23.04.2019 09:13:03 | edda | přečteno: 6319x
ZAV EDDA Cup, Jemníky – Bojetice, 27.-28. 4. 2019, pozvánka

ZAV EDDA Cup, Jemníky – Bojetice, 27.-28. 4. 2019, pozvánka

O nadcházejícím víkendu zavítají jezdci naší největší nezávislé série závodů automobilů do vrchu EDDA Cup podruhé v její historii na trať mezi Jemníky a Bojeticemi na Mladoboleslavsku. Uskuteční se zde letošní druhý závod této série, první letošní na přírodní, vrchařské trati. Jezdce čeká 2600 metrů dlouhá trať s převýšením 125 metrů. Parkoviště závodních strojů bude umístěno za cílem.

Ve spolupráci s pořadateli ze společnosti AUCTOR Racing vedené Lukášem Dufkem je připraven závod, na do kterého je v současnosti přihlášeno 108 jezdců v kategoriích produkčních vozů, závodních speciálů a historických závodních vozů celkem v šestnácti třídách. Startovní listina nabízí to nejlepší z EDDA Cupu.

Program závodu začíná v sobotu ráno v 8:45 první ze dvou dopoledních tréninkových jízd. Po polední přestávce odstartuje startér v půl jedné první vůz do první závodní jízdy. Druhá závodní jízda má naplánovaný start na 15:00. Konec závodu s předáním pohárů nejlepším v jednotlivých třídách v prostoru depa se předpokládá v 17:30. Časový harmonogram se může podle průběhu akce operativně měnit.

Pro diváky budou podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Pro informovanost o dění v EDDA Cupu je zdarma na místě distribuován tištěný průvodce sezónou. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu.

Zajímavou podívanou a pěkný motoristický zážitek všem fanouškům závodních automobilů přeje organizační tým a jezdci EDDA cupu. Na shledanou o víkendu v Jemníkách.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007