aktualizováno | 25.04.2019 10:40:01 | edda | přečteno: 7424x
Jemníky opět přivítají EDDA Cup

Jemníky opět přivítají EDDA Cup

 

Již druhý rok v řadě a počtvrté v historii přivítají Jemníky na Mladoboleslavsku závody do vrchu. Aktéři populárního seriálu EDDA Cup se zde utkají o svoji letošní druhou porci bodů. V čele organizačního týmu stojí opět Lukáš Dufek, který se těší na početnou konkurenci a úžasnou sportovní podívanou. Svůj návrat na závodní tratě zde mimo jiné absolvuje po více než desetileté pauze bývalý soutěžák Antonín Podvalský. Jedním z hlavních favoritů na absolutní vítězství pak je pilot nejsilnější kategorie E+2000 Tomáš Kučera.

 

Mladoboleslavské Jemníky se již nadcházející víkend, 27. – 28. dubna, stanou dějištěm letošního druhého podniku populárního seriálu závodů do vrchu EDDA Cup. „Pojedeme zde již počtvrté. V roce 2003 jsme tady pořádali závody pro autokrosaře. To bylo v časech populárních závodů hobbyautocrossu na Týnci, z nichž vzešlo mnoho později úspěšných závodníků nejrůznějších disciplín. Roku 2008 se zde jela Triola a loni premiérově EDDA Cup,“ popisuje historii zdejšího vrchařského závodění předseda organizačního výboru a lídr AUCTOR Týmu Lukáš Dufek. Ten očekává okolo stovky startujících a také velký počet diváků. „Oproti loňsku by měl být závod ještě lepší. Nový asfalt totiž již totiž pokrývá celou trať a nejen sedmdesát procent, jako loni. Skvělou podívanou očekávám především na Boží Vodě, u výjezdu z lesa a v cílové zatáčce, která je hodně na srdce. V depu bude profesionálně vybavený kiosek s občerstvením, další stánek bude na Boží Vodě, a pokud bude hezké počasí, ještě jeden snad v cílové zatáčce.“ Počasí? „Předpověď na víkend je všelijaká. Meteorologové hrozí ochlazením a deštěm. Já bydlím kilometr od depa a tak bych, kvůli zahrádce, nějaké srážky uvítal. Ale samotnému závodu by samozřejmě více prospělo sucho. On to Chlum většinou rozrazí a prší všude okolo, jen ne tady. Teplé oblečení a deštníky však jistě každý unese. Takže chci do Jemníků pozvat všechny diváky, kteří nevyrazí během bohatého motoristického víkendu na Rally Šumava/Vltava nebo na autokros do Humpolce.“

 

Vítězné ambice určitě má Tomáš Kučera. „Loni jsem Jemníky nejel. Jde pro mě tedy o úplně novou trať. Ještě před závodem se na ní tedy chystám podívat. Podle loňských časů jde o jednu z nejrychlejších tratí seriálu. Nyní je údajně pokrytý již celá novým asfaltem a to by mělo časy ještě porychlit. Samozřejmě bych rád zvítězil v absolutním pořadí,“ potvrzuje své plány dlouholetý účastník EDDA Cupu, pilotující lancera v barvách pivovaru Svijany.

 

Naopak Antonín Podvalský usedne do kokpitu závodního vozu po dlouhé pauze. „Závodní adrenalin mi po těch letech už hodně chyběl. Když se tedy naskytla možnost pronajmout si za velmi vstřícných podmínek od Edy saxo do početně obsazeného Saxo Cupu, neváhal jsem. Na výsledek nehledím. Mojí prioritou je udělat si radost a pěkně si zasportovat,“ těší se chebský pilot.

 

Podrobné informace k závodu jsou k dispozici v následujícím odkazu:

http://www.auctor-racing.cz/dovrchu_2019.php

 

Vlastimil Resl

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007