27.05.2019 10:34:08 | edda | přečteno: 9928x
ZAV EDDA Cup, Motorland Bělá p. Bezdězem, 1.6. 2019, pozvánka

ZAV EDDA Cup, Motorland Bělá p. Bezdězem, 1.6. 2019, pozvánka

V sobotu 1. června přivítá další závod nezávislé série závodů automobilů do vrchu EDDA Cup poprvé v její historii Motorland v Bělé pod Bezdězem. Nahradí tak původně plánovaný závod ve Víru.

Díky charakteru areálu bude možné v jeden den uskutečnit dva plnohodnotné závody dle regulí EDDA Cupu. Jezdci v jedné jízdě absolvují dvě kola na soutěžní trati, program prního závodu tvoří dvě tréninkové a dvě závodní jízdy, druhý závod s jednou tréninkovou jízdou se pojede na tři závodní jízdy. Závodní program začíná ráno v 8:40 první tréninkovou jízdou, pak budou plynule navazovat další jízdy. Konec prvního závodu je plánován na jednu hodinu po poledni. Ve dvě hodiny by měl odstartovat druhý závod, předpokládaný konec je v šest večer. Časový harmonogram se může podle průběhu akce operativně měnit.

Vzhledem k tomu, že v nyní tři dny před uzávěrkou je přihlášeno 75 závodníků a systému závodu, bude se celý den na co koukat. Pro diváky budou podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Pro informovanost o dění v EDDA Cupu je zdarma na místě distribuován tištěný průvodce sezónou. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu.

Zajímavou podívanou a pěkný motoristický zážitek všem fanouškům závodních automobilů přeje organizační tým a jezdci EDDA cupu. Na shledanou v sobotu v Bělé.


Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007