aktualizováno | 21.10.2019 15:47:22 | edda | přečteno: 5137x
Pozvánka na Rallye Berounka Revival

Startuje X. Rallye Berounka Revival

Již po desáté se sejdou o tomto víkendu legendy našeho motorsportu a příznivci historických závodních a sportovních automobilů v sobotu ráno v SOU Radotín, odkud v 9 hodin vyrazí první ze 145 přihlášených posádek na trať revivalu. Letošní itinerář této sportovně společenské akce provede posádky místy, kterými v minulosti vedly trasy nejméně pěti automobilových rallye a během 500 km dlouhé trasy posádky projedou i dvěmi nejznámějšími českými filmovými vesničkami, vesničkou střediskovou Křečovicemi a Hošticemi u Volyně.

Kromě jízdy podle itineráře a za dodržování předpisů po spojovacích etapách čekají posádky tradičně i Show section na uzavřených úsecích. Vedle známých úseků v lomu, kartingového okruhu v Písku a Sedlčanské kotlině, přibude nová Show Section slalomového charakteru v zatáčkách nad Makarovem směrem na Kraselov. Organizátoři RBR jsou vděčni za pomoc při přípravě a zajištění tohoto úseku dlouholetému úspěšnému soutěžákovi Stanislavu Taliánovi.

Mezi přihlášenými posádkami, jejichž seznam lze najít zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=novinky/detail&id=3900, vedle pravidelných najdeme i nováčky, třeba plzeňského soutěžáka Milana Lišku, který si ke svému premiérovému startu s Fiatem 131 Racing vybral velmi zkušeného revivalového spolujezdce Petra Dufka, který již několikrát úspěšně na revivalu navigoval Marcela Tučka. Dalším nováčkem bude hlavně formulový závodník Petr Láska na Alfě 75. Dojmy z jarního revivalu přivedly k překvapení pořadatelů na start Berounky i tři litevské posádky na Ladách. Rakušané Franz Boeck na Mazdě a Andreas Bauer s audinou, stejně jako Němec Torsten Riedel na Škodě 120S jsou již pravidelnými účastníky.

Revival jako sportovně-společenská akce je primárně určen účastníkům, nicméně organizátoři i jezdci jsou rádi, že akce si našla i fanoušky z řad diváků. Ti si ovšem musí uvědomit, že revival není rally, Show Section není rychlostní zkouška a skromný pořadatelský tým revivalu nemůže zajistit divákům servis, na jaký jsou zvyklí z velkých závodů. Diváci by při sledování dění na tratích Show Section neměli zapomínat na zdravý rozum a bez výhrad se řídit pokyny pořadatelů. Pro diváky jsou nejlepší příležitosti k návštěvě kartingový okruh v Písku-Hradišti, kde se v sobotu uskuteční dva průjezdy, první začíná v půl dvanácté, druhý krátce před třetí hodinou odpoledne, v neděli pak Sedlčanská kotlina, kde první automobil vyrazí na trať v deset hodin dopoledne a zhruba do půl třetí odpoledne bude na co koukat. V sobotu lze navštívit i slalomový úsek nad Katovicemi z Makarova, kde se první auto objeví ve 13:10 a podruhé v 16:02. Všechny časy jsou orientační, mohou se operativně v řádu minut měnit. Prosím respektujte, že Show Section v lomu je v soukromém areálu, který je veřejnosti nepřístupný.

Pořadatelé přejí všem účastníkům šťastný návrat v neděli do Radotína, kde po spočítání všech bodů dojde po čtvrté hodině odpolední k předání pohárů nejúspěšnějším posádkam. Divákům přejí samé pozitivní zážitky a ještě jednou prosí o zachování zdravého rozumu, ohleduplnost k přírodě a respektování místních obyvatel, které ani nemusí naše zábava zajímat!

Na shledanou v sobotu ráno v Radotíně, nebo podél tratě se těší za organizátory X. RBR promotér Eda Patera a sportovní komisař Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007