aktualizováno | 24.11.2019 16:56:05 | edda | přečteno: 4281x
Edda Cup - Hodnocení sezóny s Tomášem Arnoštem

Kdy jsi přičichl k motorismu?

Aktivně od 18ti let. Jezdil jsem jako mechanik na mitrovství ČR a Evropy na Super buggy Davida Horáka. Poznat všechny jezdce osobně, jako například Jardu Hoška a Petra Bartoše byl pro mě zážitek.


Kdy jsi poprvé vyrazil za autosportem?

Můj první závod byl 18.7.2009 v autocrossu.


Který kopec jsi navštívil jako první? Součástí Edda Cupu jsi od?

Vrchlabí Benecko v roce 2015, kde jsem startoval jako útěchu za zrušenou rally s Peugeotem 206 RC. Ihned po tomto závodu jsem pořídil vůz Peugeot 106 s16 a začal pravidelně startovat na edda cupu.

 

 

Vystřídal jsi mnoho aut, na které vzpomínáš nejraději?

Nějaké auto už mi rukama pošlo a každé mělo něco do sebe. Nejvíc jsem si oblíbil Peugeota 106, ke kterému jsem se letos vrátil. Toto vozítko garantuje pěkné svezení a v kombinaci dobré konkurence v edda cupu taky hezké závody… V autocrossu jsem nejvíce startů absolvoval s vozem Peugeot 205gti které je pro me nejoblíbenější auto nejen v závodění , ale celkově. V rally jsem startoval na Peugeotu 206RC Gr.N ,ale moc jsem si s ním nerozuměl , pohárový adam mi ale sedl zaručeně a tak skvělě fungující auto je radost řídit. Jen se ho ještě musím naučit používat na 100 procent.


Který kopec Ti sedí nejvíce?

Oblíbené mám Benecko – jak nový kopec, který se jel letos , tak i ten na kterém se startovalo v minulosti. Liberec a Bečov je taky jeden z mých oblíbených míst. Ale jsem rád za každý kopec který je v kalendáři protože vím, jak je těžké nějaký závod uspořádat.


Co bys zlepšil v Edda Cupu?

Myslím si že edda cup je už na vysoké urovni a tak asi žádné zásadní věci netřeba zlepšovat. Možná jen vice bezpečnostních prvků , jako třeba balíky v krizových místech…

 

Tvůj názor na revivaly?

Líbí se mi tato soutěž a rád bych v budoucnu na některým z nich startoval.


Máš ještě nějaké nesplněné přání, co se týče autosportu?

Právě start na Revivalu a také bych rád dale startoval v Rally. Samozřejmě by se mi líbila specifikace R2 ,ale bohužel finance v mém případě jsou dost omezené.


A na závěr, co plánuješ na příští rok?

Příští rok bych opět rád startoval v MČR Rally s mým pohárovým Adamem a samožřejmě také v saxo cupu se 106kou na edda cupu. Tak doufám, že se bude křížit co nejméně zavodů!

Mám také v plánu stavět pro edda cup nové vozidlo do speciálů, ale bohužel kvůli financím a času to budu muset druhým rokem odložit. Víc plánů mít nemohu, protože čas už to neumožnuje :-D


Chtěl bych Edovi a celému jeho týmu poděkovat za hezké závody .  

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007