03.08.2020 10:14:38 | edda | přečteno: 4130x
ZAV EDDA Cup, Polygon - Most, 9.8. 2020, pozvánka

 V neděli 9. srpna se na Polygonu v Mostě uskuteční dvojzávod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup. Na trati vytýčené na komunikacích polygonu budou závodníci tohoto seriálu měřit své síly poprvé v historii tohoto seriálu. Závod je náhradou za zrušený podnik v Prachaticích.

Promotér seriálu Eda Patera vytýčil trať dlouhou 2550 metrů, bez retardérů, se startem před budovou recepce Polygonu.

V současné době je přihlášeno 112 jezdců, včetně dvou závodnic a je předpoklad, že do uzávěrky přihlášek se naplní z logistických důvodů omezená na 120 míst startovní listina. Mezi přihlášenými nechybí nikdo ze špičky EDDA Cupu a předních pozic jednotlivých tříd, což je zárukou napínavých závodů a kvalitní podívané, k čemuž přispěje i účast jedné z největších legend našeho motorsportu, prvního pravidelného a úspěšného účastníka vrchařského Mistrovství Evropy Miroslava Adámka samozřejmě na jeho NSU TTS. Dalším zajímavým závodníkem bude hokejový internacionál Stanislav Hajdůšek s unikátní maratónskou Tatrou 603 GT. K vysoké úrovni závodů přispěje i početná účast německých závodníků zejména v kategorii historických vozů na pečlivě připravených strojích.

Závodní program začíná v neděli ráno v 9 hodin první ze dvou tréninkových jízd, na které plynule navážou tři jízdy závodní. Ve 14 hodin pak odstartuje už jen s jednou tréninkovou jízdou druhý závod. Vzhledem k uspořádání polygonu tak budou neustále po trati kroužit závodní vozy, diváci tak budou mít zajištěnu podívanou na celý den.

Pro diváky bude vyhrazen jeden prostor, z kterého lze přehlédnout celou trať. Jinde po polygonu bude divákům vstup zakázán. Vstup na závody je zdarma, na místě je rovněž zdarma distribuována tištěná ročenka EDDA Cupu s informacemi o jednotlivých jezdcích a tratích. Podrobnější informace k závodu a celému seriálu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na stránkách www.edda.cz/mscrdovrchu.

Organizátoři i závodníci EDDA Cupu srdečně zvou fandy motoristického sportu, přejí jim příjemně strávenou neděli při sledování napínavého dění na dráze, nebo prohlídce závodní techniky v depu. Všechny diváky prosí o ohleduplné chování, používání zdravého rozumu a bezpodmínečné respektování pokynů pořadatelů tak, aby žádná mimořádná událost nenarušila bezproblémový průběh závodu.

Na shledanou v neděli na Polygonu v Mostě!

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007