29.09.2020 09:33:48 | edda | přečteno: 5261x
ZAV EDDA Cup, Zbraslav – Točná, 3.-4. 10. 2020, pozvánka

ZAV EDDA Cup, Zbraslav – Točná, 3.-4. 10. 2020, pozvánka

Tento víkend zavítají jezdci naší největší nezávislé série závodů automobilů do vrchu EDDA Cup na trať mezi Zbraslaví a Točnou. Promotérovi se podařilo po složitém, hlavně na nervy náročném jednání zjistit všechna nutná povolení k pořádání závodu na této trati náhradou za původně plánovaný závod na Slapech. Startovat se bude stejně jako loni od křižovatky ulic Komořanská a Branišovská, cíl bude jako obvykle v lese pod Točnou. Tato varianta tratě měří 2200 metrů. Parkoviště závodních strojů se nachází přímo u startu.

Program závodu začíná v sobotu ráno v 8:30 první ze dvou dopoledních tréninkových jízd. Po přestávce na oběd po tréninku odstartuje startér v jednu hodinu po poledni první vůz do první závodní jízdy. Druhá závodní jízda má naplánovaný start na 15:00. Konec závodu s předáním pohárů nejlepším v jednotlivých třídách v prostoru depa se předpokládá v 17:30. V neděli budou probíhat závody podle stejného rozvrhu. Časový harmonogram se může podle průběhu akce operativně měnit.

Z důvodu propustnosti tratě je počet startujících omezen na 100 jezdců, v současnosti je přihlášeno 90 závodníků. Jejich seznam lze najít zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=168

Mezi přihlášenými nechybí nikdo ze špičky průběžného celkového pořadí v čele s Davidem Černým, Miroslavem Černým, Tomášem Omelkou a dalšími špičkovými závodníky. V kategorii historiků se představí zajímaví hosté, vavříny z Pačejova čerstvě ověnčený Miroslav Janota se špičkovým Opelem Kadet a náš další přední soutěžák Vojtěch Štajf bude závodit v Subaru Leone z Carrery Panamericany.

Vzhledem k situaci jaká panuje, organizátoři připravují závod tak, jak jsou zvyklí, s tím, že jsou připraveni reagovat na aktuální nařízení správních orgánů. Zatím tedy budou pro diváky podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci EDDA Cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Pro informovanost o dění v EDDA Cupu je zdarma na místě distribuován tištěný průvodce sezónou. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu.

Definitivní pokyny budou zveřejněny před závodem.

Zajímavou podívanou a pěkný motoristický zážitek všem fanouškům závodních automobilů přeje organizační tým a jezdci EDDA cupu. Na shledanou v sobotu u tratě mezi Zbraslaví a Točnou.

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007