aktualizováno | 05.11.2020 20:17:49 | edda | přečteno: 3976x
Rozhovory po sezóně, dnes s Ivo Králem

   Začínáme seriál tradičních rozhovorů po ukončení sezóny, tentokrát otázky připravil Jarda Malík. Zde je rozhovor s naším matadorem Ivo Králem

Můžeš se krátce představit?

Ivo Král 24.7.54 dnes šťastně rozvedený,bydlím sám ve svém domečku.Vyučen automechanik v AZNP ML.Boleslav, maturita na strojní průmyslovce.Povedli se mi 2dcery, každá má svojí maminku, 3vnoučata.Od motorek v ranném věku jsem brzo přešel k autům a těm se věnuji dodnes. 

Jak se Ti líbila uplynulá závodní sezóna, splnily se tvoje plány a očekávání? 

Letošní sezona byla díky situaci velmi podivná- zpočátku stopka,potom jsem jel 5víkendů po sobě a konec zase takový nedokončený. Moje plány zdaleka nesplnila,moje výkonnost byla prachmizerná-nějak se pořád nemůžu vypořádat s následky nehody ze Kdyně...

 

Co považuješ za největší úspěch, ev. největší zážitek, který závod sis opravdu užil? 

No, nejvíc jsem si asi užil toho,že snad letos nebyl závod bez několikerého přezouvání...Vzhledem k tomu, že jsem na to sám,bylo to vysilující. Asi nejlepším závodem sezony pro mě byla mezinár.Baba-trať, na které se přes ne zrovna ideální povrch jelo opravdu rychle.I když i tam si s námi pořasí zahrálo a zážitek z cesty po D1 byl opravdu zážitkem.

 

.a) Proč vlastně jezdíš EDDA Cup? 
 b) Co bys v EDDA Cupu změnil? 

c) Přemýšlel jsi, co bys dělal, kdyby nebyl EDDA Cup?  

-a)Nejedu výhradně jen Edda-cup, ale Edda má u mě prioritu vzhledem k nejvyšší úrovni v našich seriálech.
b)vyřazení tratí se špatným povrchem-bohužel ale asi musíme být rádi za to, co je k dispozici. Druhou věcí, kterou bych vyřadil je tzv.absolutní pořadí, které nevypovídá o umění jezdců, ale je pouze jakousi pomůckou pro rozdělení prémií jezdcům.

c) jsou i jiné seriály, navíc mě láká návrat k okruhovému závodění.

 

 Plány a cíle na příští sezónu? 

Plánů hromada, ale nemám ještě ujasněné priority. Navíc zatím ani nemá cenu-díky chřipečce-dělat si nějaké pevné plány. Nechám to na vývoji situace.

 

Jaké je Tvé závodní auto snů? (třeba jedno pro EDDA Cup a jedno z celé historie motorsportu, nebo třeba i zatím neexistující :-) ) 

Auto se kterým jedu nejvíc a mám ho nejraději je letitý VW Golf MK2. Doufám, že už taky vyjedu se svou veteránskou F3-Reynard 863, ale bohužel v Edda Cupu formule nejsou vypsáné, tak v jiných seriálech. 

 

Chceš někoho z rodiny, kamarádů, soupeřů, sponzorů vyzdvihnout, někomu poděkovat? 

 Nikomu moc děkovat nemusím, je to hlavně moje snažení a moje práce...

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007