19.11.2020 11:08:53 | edda | přečteno: 4026x
Rozhovor s Tomášem Omelkou

 Dnes přinášíme rozhovor s Tomášem Omelkou, vítězem třídy E1400, která se nám v posledních dvou, tří letech krásně rozvíjí a patří k nejkvalitnějším v Edda Cupu. 

1. Můžeš se krátce představit? 

Jmenuji se Tomáš Omelka, je mi 29 let a již 7 let závodím v EDDA CUPU. Nejdříve ve třídě N-1600 a poté E-1400.

2. Jak se Ti líbila uplynulá závodní sezóna, splnily se tvoje plány a očekávání?

Letošní sezóna díky událostem, kolem COVID šílenství byla zvláštní. Nikdo nevěděl, kdy to začne, jak to bude probíhat ani jak dlouho to bude trvat. My byli už z předstihem připraveni a v březnu jsme se těšili na tradiční úvodní závod v Mostě, nakonec sezona odstartovala až na konci Května ve Kdyni. Navzdory všem nástrahám, která nám vláda tento rok připravila, jsme ale až na poslední zrušený závod odjeli vše bez problémů, což bylo letos v této obzvlášť těžké době opravdu super! Letos se nám podařilo obhájit vítězství ve třídě E-1400, takže spokojenost je maximální.

 

3. Co považuješ za největší úspěch, ev. největší zážitek, který závod sis opravdu užil?

To se nedá takhle jednoznačně popsat. Určitě mé první vítězství v Radotíně, při úplně prvním startu v EDDA Cupu, na to budu dlouho vzpomínat. Letos byl nádherný závod na slovenské Babě, který byl okořeněný soubojem s Tomášem Novákem a Pavlem Šebestou.

4. a) Proč vlastně jezdíš EDDA Cup?

Myslím, že EDDA Cup má co se týče závodu do vrchu u nás nejlepší konkurenci napříč všemi třídami.

b) Co bys v EDDA Cupu změnil?

Vždy je na čem pracovat, momentálně mě nic úplně zásadního nenapadá. Edda Cup má vysokou úroveň.

c) Přemýšlel jsi, co bys dělal, kdyby nebyl EDDA Cup?

To opravdu nevím, upřímně jsem nad tím takhle ani nikdy nepřemýšlel. EDDA Cup je součást mého života už 7 let.

5. Plány a cíle na příští sezónu?

V našem sportu jsou plány a cíle hodně závislé hlavně na dvou veličinách - na financích a času. Takže uvidíme, jak nakonec vše dopadne a necháme se překvapit co nám přinese rok 2021.

6. Jaké je Tvé závodní auto snů? (třeba jedno pro EDDA Cup a jedno z celé historie motorsportu, nebo třeba i zatím neexistující :-) )

Pro Edda Cup závodní auto snů již mám :-) Jinak jsem skromný člověk, takže by mi stačila Fabia R5 evo, Toyota Yaris WRC a spousty dalších automobilových ikon Rallyové scény od historických přes legendární skupinu B až po současná WRC :-)

 

7. Chceš někoho z rodiny, kamarádů, soupeřů, sponzorů vyzdvihnout, někomu poděkovat?

 

Velký dík patří určitě celému pořadatelskému sboru v čele s Edou Paterou, který i v této době dokáže uspořádat parádní závody.

Chci poděkovat hlavně tátovi a Petrovi za podporu a pomoc, kterou do mě léta vkládají a mé rodině a přítelkyni, která semnou jezdí na každý závod. Závody zabírají mnoho času a obdivuji, že to semnou i tak vydrží :-D

                           Tomáš Omelka 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007