aktualizováno | 24.11.2020 16:57:35 | edda | přečteno: 4133x
Drby před novou sezónou I.

Drby před sezónou.

 

Nová sezóna odstartuje již za čtyři měsíce, tak si dovolíme zveřejnit pár drbů, které jsme zaslechli při komunikaci s jezdci během přípravy. Na drby není záruky... Tak to prosím berte s rezervou a nadhledem...

 

 

DRBY PŘED SEZÓNOU 2021


  1. Dnes při pravidelné posezónní návštěvě partnerů jsme objevili u nejmenovaného sponzora Edda Cupu tento skvost Alfa Romeo 1750 GTAm  upravený dle bývalé skupiny A2/ Prý jsme skoro první, kdo to u nich v dílně spatřil.../. A nejmenovaný matador našeho týmu by ho měl provozovat a testovat ve třídě H2000 při Edda Cupu 2021???

  2. Jak jsme již informovali, skupinu H2 obohatí špičková Sierra Cosworth s Petrem Beranem za volantem.

  3. Petr Flosman staví z gruntu nového Favorita, hlavní změnou bude použití weberů a obsahu 1400ccm a tím značné zvýšení výkonu.

  4. Tomáš Píša se také do přípravy pořádně obul, motor dostane závodnická střeva a i další komponenty budou využívat výhod homologace Ascony 400

  5. No a do třetice, v radotínské kotlině byl spatřen nejrychlejší truhlář jak pobíhá s kovanými ojnicemi a dalšími špičkovými komponenty do nového motoru. Míra Černý se prý má na co těšit.

  6. A dalším rivalem pana Černého by se měl stát i velmi rychlý Pegas jr. Pro kterého se staví speciál v karoserii Š 130...

  7. Když jsme u Pegasů, zde se připravuje i speciál Škoda 130RS pro Petra Nováka/ navigátor Miroslava Janoty a náš občasný účastník/, který se již prý necítí na velmi rychlé Porsche 997. Nicméně Porsche by měl občas provětrat syn Michal, který vytřel konkurenci zrak v radotínském závodě.

  8. Další připravené špičkové auto Škoda Favorit si v této firmě převzal k užívání Petr Holeček, který s ním obohatí skupinu H2.

  9. Na plno se do Edda Cupu ponoří rychlá dáma Hana Lhotská - Vaňková mimo jiné i držitelka ceny E. Junkové pro nejrychlejší ženu v autosportu, sice holt v minulém století :-))) Ale přesto to bude vážná adeptka na výhru v Dámském poháru. Se synem Petrem si pořídili vlastní vůz, na kterém se usilovně pracuje.

  10. Špičkový motokárový jezdec Adam Kowalski, který si vyzkoušel Saxo Cup na Babě se také v této třídě zhlédl a i on s otcem připravuje vlastní vůz. To bude velmi zajímavé...

  11. Jan Valenta prý tolik posílil svého Mercedese, že musí přejít na 17" kola aby výkon přenesl...

  12. 17" kola bude zkoušet i náš tým, včetně pneumatik Yokohama, které se po delší pauze objevily na českém trhu a patří ke špičce v nabídce.

  13. V rámci testů by se mohl v příštím roce objevit ve třídě E1600 se špičkovou Škoda Citigo výborný soutěžák Jan Černý. S tímto vozem jezdí rallycross.

  14. Proslýchá se, že Pepa Srnský jr. sonduje jaký motor do budoucna pořídit neboť ve třídě H1600 nemá konkurenta. V úvahu připadá přestup do třídy H1300 či E1600???

  15. Jiří Šarocha, kterého znáte z let minulých s BMW 2002 a Toyotou Corollou prý připravuje BMW E30 do dvoulitrových historiků. No, byl viděn v Protlumu, tak to bude asi pravda...

  16.  Když zdraví dovolí, tak se nám vrátí do třídy H+2000 náš matador a šampion  Josef Panožka s perfektně připraveným Porsche. Chtěl by odjet většinu závodů...


 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007