aktualizováno | 26.11.2020 17:36:28 | edda | přečteno: 4032x
Rozhovor

Dnes přinášíme rozhovor s velmi rychlým jezdcem z Bavorska, kterého můžeme vídat ve třídě H1300 popř. v E1600, a tím je Karl – Heinz Theil. 

    1. Můžeš se nám krátce představit?

      Je mi 58let, jsem ženatý od roku 1987 a mám tři potomky32,30 a 25 let staré. Pracuji jako návrhář nástrojů pro tlakové lití a to již 33let. Mezi moje koníčky patří lyžování, cyklistika, vše okolo veteránského motorsportu a hlavně opečovávání a příprava všech mých aut.

    2. Jaké byly tvé začátky v autosportu?

      Začínal jsem v roce 1980 ve slalomech, hned, jak jsem obdržel sportovní licenci. Slalomy jsou zde v Bavorsku velmi populární, tak jsem u nich vydržel celou kariéru. Hned od počátku jsem startoval s tím NSU TT, které vlastním tedy již 40 let, a s kterým startuji i u vás. Od roku 2009 připravuji i vozy Ford Escort MKI a MKII s motory Lotus Twin Cam a BDA. My jsme vlastně taková závodnická rodina, první začínal bratr již v roce 1978, také s NSU TT, které mám taktéž dodnes ve sbírce.

    3. Jaké jsou tvé největší úspěchy?

      Oh, to je těžké, já nikdy nejezdil s cílem vyhrát nějaký šampionát, měl jsem tedy několik pěkných výsledků na jednotlivých podnicích. Přesto jsem v roce 1998 byl německý šampión ve slalomech a mezi lety 1990 až 2005 pětkrát mistr Bavorska. Ve své statistice mám 244 vítězství ve třídě a 57 celkových.

    4. Jak jsi se dozvěděl o Edda Cupu?

      Omlouvám se, ale nepamatuji si přesně. Prvním závodem byl ZAV Kdyně v roce 2015 a byl to pro mě vrchol zmíněné sezóny!

    5. Jaký je tvůj názor na Edda Cup? Co konkrétně Tě nejvíce zaujalo?

      Je to přímočarost a jasná pravidla Edda Cupu, tady u nás v Německu je vše složité a nadměrně regulované, což znamená i velmi drahé... Vážím si kamarádského přístupu všech ve vašem seriálu a tak mám u vás mnoho nových přátel.

    6. Co bys změnil v Edda Cupu?

      Absolutně nic! Vše je naprosto perfektní.

    7. Řekni nám něco o současném voze?

      Tak o NSU TT jsem již hovořil a také bych rád v nové sezóně vyzkoušel Forda MK1 1300 BDA ve třídě H1300.

    8. Jaké jsou plány v nové sezóně?

      Moc doufám, že konečně zmizí problémy s Covidem a my se opět naplno budeme moci věnovat sportu. Konkrétní plán nemám, ale s jistotou mohu říci, že nás v Edda Cupu uvidíte, jak jen to bude možné!

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007