20.12.2020 18:35:29 | edda | přečteno: 5385x
Psali jsme před jedenácti lety...
Slavnostní vyhlášení sezóny 09
  

Amatéři zazářili na milionovém večeru.

  V sobotu 12. prosince se v luxusním prostředí pražského Top hotelu odehrála velká sláva. Závěrečným ceremoniálem vyhlášení nejlepších závodníků byla korunována úspěšná sezóna Českého amatérského mistrovství závodů automobilů do vrchu B&B elektro cup. Promotér seriálu Eda Patera, ve spolupráci s Petrem Kotkem připravil slavnostní večer ve velkém stylu. Počet přítomných přesáhl dvě stovky.

  Večer začal oznámenou diskuzí o pravidlech a novinkách příští sezóny. Rozprava probíhala klidně, bez kontroverzí. Jezdci mj. schválili snížení koeficientu pro turbomotory menších objemů, které nyní spadnou do dvoulitrové třídy, i když si tím vlastně rozšířili konkurenci. S ukončením diskuze hbití pikolíci začali servírovat večeři. Po nasycení žaludků odstartovalo vyhlašování nejlepších v jednotlivých třídách.

  Ceny předávali jednotliví partneři seriálu společně s Romanem Skamene, který v seriálu také startoval. V polovině defilé nejlepších z jednotlivých tříd přispěla ke zpestření zábavná vložka. Možná náš nejlepší airbrusher Detlef předvedl na dvou modelkách bodypainting. Stříkací pistolí je oblékl do přiléhavých kombinéz v barvách partnerů seriálu. Zatím ještě není jisté, jestli tento typ kombinézy bude příští rok povinný v dámském poháru. Zajímavé bylo sledovat, kam, resp. na koho se stopy barvy v průběhu večera přenášely. Po vystoupení pokračovala přehlídka nejrychlejších, kteří si ze stupňů vítězů odnášeli skleněné poháry, šeky a věcné ceny. Po vyhlášení tříd byly též odměnění nejlepší jednotlivých vypsaných pohárů a např. v memoriálu V. Šlajchrta se na stupních sešla hvězdná sestava, Jiří Hák, Antonín Muzikant a Josef Srnský. Odměny se dočkali i tři vítězové fotosoutěže. Celkem promotér předal ceny v hodnotě jen těsně atakující milionovou hranici.

  Po předání posledního poháru vyhlásil pořadatel soutěž pro vítěze jednotlivých tříd a jejich partnerky. Nejprve si dámy se zavázanýma očima musely své polovičky najít pouze pomocí hmatu (a možná čichu). Následoval tanec, kde jednotlivé dvojice mohly tancovat jen tak dlouho, dokud si udržely čely provázek balónku. Komu balónek uletěl, nemohl dále soutěžit o láhev sektu. Jednomu účastníkovi se sice nešťastnou náhodou, sám od sebe, namotal provázek na brýle (vizhttp://klimic.rajce.idnes.cz/Slavnostni_vyhlaseni_ZAV_2009_-_TOP_Hotel_Praha/#P1120166.JPG ), ale po zásluze zvítězili Jan Semlbauer s partnerkou Janičkou Křečkovou, kteří navíc opravdu tančili a nesnažili se jen o udržení balónku.

  Po zábavné soutěži následovala volná zábava. Na parketu se za doprovodu živé hudby bavící se pouštěli do tanečních kreací, zatímco u stolů a u baru se ladila závodní auta a znovu projížděly závody uplynulé sezóny. Z hodnocení minulé sezóny se pomalu přešlo k plánům na tu příští a stále bylo o čem mluvit a bavit se. Kolem jedenácté hodiny vzala za své balónková výzdoba a na parketu se strhla balónková bitva....

  Celý večer proběhl v příjemné přátelské atmosféře, která obklopuje všechny akce amatérského mistrovství. Průběh celého večera potvrdil platnost rčení konec dobrý, všechno dobré.

Honza Semlbauer | 17.12.2009 22:40:47
hezky clanek, dekuji :) Jinak jsem dostal servano (ze srandy), ze jsem nedal jmeno sve partnerky, tak to tady napravuji - Janicka Kreckova :)
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007