21.06.2021 12:09:47 | edda | přečteno: 5371x
ZAV EDDA Cup, Svijany Prix Radotín, 26.6.2021, pozvánka

ZAV EDDA Cup, Svijany Prix Radotín, 26.6.2021, pozvánka

V sobotu 26. června se na trati mezi Radotínem a Zadní Kopaninou opět uskuteční závod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup Svijany Prix Radotín. Na závodníky EDDA Cupu zde čeká kvalitní a velmi těžká 3000 metrů dlouhá trať s převýšením 90 metrů. Trať má bohatou motoristickou historii, v sedmdesátých letech minulého století hostila rychlostní zkoušky Rallye Berounka, v nedávné minulosti se zde konala jedna ze zkoušek Pražského rallysprintu a nyní, díky radotínskému patriotovi, promotérovi EDDA Cupu, E. Paterovi se zde již tradičně odehrává závod, který svým obsazením i náročností tratě patří k vrcholům sezóny.

O tento závod, který již neodmyslitelně do EDDA Cupu patří, je mezi jezdci každoročně velký zájem, i letos se očekává bohatá účast, v současné době je přihlášeno 107 jezdců, přičemž z logistických důvodů je maximální počet startujících 110. Ve všech třech kategoriích, v kterých se v EDDA Cupu závodí, v produkčních autech, závodních speciálech i historických závodních vozech nechybí nikdo ze špičkových jezdců v čele s průběžně vedoucí trojicí celkového pořadí Lukášem Suchomelem na Lotusu, Davidem Černým s Pick-upem a Edou Paterou ve VW Scirocco. Ve třídě nejsilnějších závodních speciálů se letos poprvé na start postaví úřadující mistr Tomáš Košek na Mitsubishi Lancer EVO VI, tradičně v Radotíně mají pořadatelé čest přivítat na startu hokejového internacionála a automobilového závodníka Stanislava Hajduška s maratonskou Tatrou 603, mezinárodní punc závodu dodají závodníci z Bavorska.

Závod začíná v sobotu ráno v půl deváté první ze dvou tréninkových jízd. Tréninky vyplní dopolední program. Závodní jízdy jsou naplánovány po polední přestávce od půl jedné. Bezprostředně po první závodní jízdě bude následovat závěrečná druhá jízda. Do hodiny po projetí posledního závodníka cílem dojde v prostoru depa k vyhlášení nejlepších jezdců závodu Svijany Prix Radotín v jednotlivých třídách. Harmonogram závodu se může podle průběhu operativně měnit.

Vzhledem k předpokládanému velkému zájmu diváků i s ohledem k tomu, že trať obklopuje chráněné území, pořadatelé s důrazem na maximální bezpečnost i ochranu přírody připravují přísná opatření. Jen jejich důsledným dodržováním lze zajistit bezproblémový průběh celé akce. Podél trati budou vyznačeny i zakázané prostory, v kterých se nesmí v průběhu závodu nikdo zdržovat. Vstup na závody je zdarma, zdarma je i na místě distribuován tištěný průvodce sezónou Edda cupu. Pořadatelé prosí diváky, aby dodržovali platná protiepidemická opatření, při sledování závodních aut na trati nezapomínali na zdravý rozum, bezvýhradně se řídili pokyny traťových pořadatelů, byli ohleduplní k přírodě a při příjezdu na místo respektovali dopravní značení, zejména s ohledem na stání a parkování vozidel. Hlavní parkoviště pro diváky je cca 100m níže od začátku depa, u vjezdu do cementárny.

Podrobnější informace, seznam přihlášených, fotogalerie a další zajímavosti z EDDA Cupu naleznou zájemci na www.edda.cz/mscrdovrchu.

Organizátoři a závodníci EDDA Cupu srdečně zvou všechny příznivce motoristického sportu na hodnotnou podívanou na Svijany Prix Radotín tuto sobotu!

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007