aktualizováno | 02.08.2021 17:57:16 | edda | přečteno: 5896x
ZAV EDDA Cup, Zbraslav – Točná, 7.-8. 8. 2021, pozvánka

ZAV EDDA Cup, Zbraslav – Točná, 7.-8. 8. 2021, pozvánka

Tento víkend zavítají jezdci nezávislé série závodů automobilů do vrchu EDDA Cup na trať mezi Zbraslaví a Točnou. Promotérovi se podařilo po složitém, hlavně na nervy náročném jednání zjistit všechna nutná povolení k pořádání závodu na této trati náhradou za původně plánovaný závod v Prachaticích. Startovat se bude stejně jako loni od křižovatky ulic Komořanská a Branišovská, cíl bude jako obvykle v lese pod Točnou. Tato varianta tratě měří 2300 metrů. Parkoviště závodních strojů se nachází přímo u startu.

Program závodu začíná v sobotu ráno v 8:30 první ze dvou dopoledních tréninkových jízd. Po přestávce na oběd po tréninku odstartuje startér v jednu hodinu po poledni první vůz do první závodní jízdy. Druhá závodní jízda má naplánovaný start na 15:00. Konec závodu s předáním pohárů nejlepším v jednotlivých třídách v prostoru depa se předpokládá v 17:30. V neděli budou probíhat závody podle stejného rozvrhu. Časový harmonogram se může podle průběhu akce operativně měnit.

Mezi přihlášenými nechybí nikdo ze špičky průběžného celkového pořadí v čele s Davidem Černým, Lukášem Suchomelem, Edou Paterou a dalšími špičkovými závodníky. V kategorii historiků se představí zajímaví hosté, vavříny z Bohemky čerstvě ověnčený Miroslav Janota se špičkovým Opelem Kadett. Poprvé by se měl letos prezentovat i soutěžák Martin Kožmín a taktéž po delší pauze z důvodu nemoci Mistr skupiny H2 z roku 2019 Josef Panožka se svým rychlým Porsche 911.

Organizátoři i jezdci EDDA Cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Pro informovanost o dění v EDDA Cupu je zdarma na místě distribuován tištěný průvodce sezónou. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu.

Zajímavou podívanou a pěkný motoristický zážitek všem fanouškům závodních automobilů přeje organizační tým a jezdci EDDA cupu. Na shledanou v sobotu u tratě mezi Zbraslaví a Točnou.

Jarda Malík

Rosi | 04.08.2021 10:21:28
..pro N1400 zdarma za ,,ubrani plynu 200metru před cílem
Rosi | 04.08.2021 10:20:24
...v pátek bude možné u teamu Scuderia Strašnice půjčení naostrene kosy a srpu...na ceně se domluvíme
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007