aktualizováno | 31.08.2021 14:50:02 | edda | přečteno: 5835x
ZAV Benecko 3-5.9.2021, Pozvánka

ZAV EDDA Cup, Benecko, 4.-5. září 2021, pozvánka

O prvním zářijovém víkendu se na trati na Benecku uskuteční další závod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup. Po roce se tak EDDA Cup vrací na trať, kde se v minulosti jezdily závody od oblastních až po mistrovství republiky. Složitý povolovací proces i s velkou pomocí místní legendy motosportu Miroslav Wohanky se promotérovi Edovi Paterovi podařilo úspěšně završit a tak na závodníky EDDA cupu zde čeká zajímavá trať dlouhá 2900 metrů trať s převýšením 204 metrů mezi Štěpanicemi a Beneckem.

V současné době je přihlášených 131 závodníků, mezi kterými nechybí nikdo ze špičky EDDA Cupu v čele s průběžně vedoucími jezdci celkového hodnocení Davisem Černým, E. Paterou a Lukášem Suchomelem. O poháry se bude bojovat v osmnácti třídách, od nejsilnějších závodních speciálů, kde s nejrychlejšími závodníky EDDA Cupu Tomášem Koškem, Tomášem Kučerou a Lukášem Kubíčkem, kteří závodí s Mitsubishi Lancer, poměří síly Oskar Beneš se speciálem Ford Fiesta, až po značkový pohár Saxo cup s napínavým soubojem největších favoritů Tomáše Arnošta, Jana Vaňka a Jiřího Kaščaka.

Závod začíná v sobotu ráno v půl deváté první ze dvou tréninkových jízd. Tréninky vyplní dopolední program. Závodní jízdy jsou naplánovány po polední přestávce od půl jedné. Bezprostředně po první závodní jízdě bude následovat závěrečná druhá jízda. Do hodiny po projetí posledního závodníka cílem dojde v prostoru depa k vyhlášení nejlepších jezdců závodu v jednotlivých třídách. V neděli bude dění na závodní trati obdobné. Harmonogram závodu se může podle průběhu operativně měnit.

Vzhledem k předpokládanému zájmu diváků pořadatelé s důrazem na maximální bezpečnost i ochranu přírody připravují přísná opatření. Jen jejich důsledným dodržováním lze zajistit bezproblémový průběh celé akce. Podél trati budou vytvořeny divácké úseky, ze kterých bude možno sledovat dění na trati, současně budou vyznačeny i zakázané prostory, v kterých se nesmí v průběhu závodu nikdo zdržovat. Vstup na závody je zdarma, zdarma je i na místě distribuován tištěný průvodce sezónou Edda cupu. K občerstvení nejen závodníků, ale i diváků bude tradičně v prostoru parkoviště závodních aut sloužit Landy Grill. Pořadatelé prosí diváky, aby při sledování závodních aut na trati nezapomínali na zdravý rozum, bezvýhradně se řídili pokyny traťových pořadatelů, byli ohleduplní k přírodě a při příjezdu na místo respektovali dopravní značení, zejména s ohledem na stání a parkování vozidel.

Podrobnější informace, seznam přihlášených, fotogalerie a další zajímavosti z EDDA Cupu naleznou zájemci na www.edda.cz/mscrdovrchu.

Organizátoři a závodníci EDDA Cupu srdečně zvou všechny příznivce motoristického sportu tento víkend na Benecko!

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007