aktualizováno | 27.09.2021 16:08:14 | edda | přečteno: 6170x
ZAV EDDA CUP, BOZKOV-CIMBÁL, 2.-3. Října, 2021, pozvánka

ZAV EDDA CUP, BOZKOV-CIMBÁL, 2.-3. Října, 2021, pozvánka

První říjnový víkend zavítá nezávislý seriál závodů automobilů do vrchu EDDA Cup na Semilsko, kde se na trati z Bozkova na vrch Cimbál uskuteční jeho další podnik.

Za spolupráce se zdejším klubem Motosport Bozkov a místním patriotem Jiřím Vrkoslavem EDDA Cup obnovuje tradici závodů na této trati po dlouhých 45 letech. V sedmdesátých letech minulého století se zde uskutečnilo několik ročníků, kterých se účastnila naše tehdejší závodnická vrchařská špička. Vavříny zde sbírali třeba Zdeněk Vojtěch, Břetislav Enge, Vlastimil Tomášek, Jiří Moskal, Miran Velkoborský, Marian Rajnoha a další esa tehdejší doby. První ročník zdejšího závodu vyhrál Tomáš Hank, kterého můžeme stále vidět závodit v EDDA Cupu.

Závodníky bude čekat 2 500 metrů dlouhá trať na zrekonstruované silnici s kvalitním povrchem. Depo závodních strojů bude v areálu ZD Bozkov.

K závodu je v současné době přihlášeno 96 závodníků, mezi kterými nechybí nikdo z předních závodníků EDDA Cupu v čele s nejlepší trojicí celkového pořadí Davidem Černým, Eduardem Paterou a Martinem Zelenkou. Velkou zajímavostí bude ve třídě nejsilnějších historických automobilů start Josefa Panožky na Porsche 911, který si v prvním ročníku na zdejší trati vybojoval pohár za umístění na stupních vítězů a ve sbírání pohárů pokračuje i nyní v EDDA Cupu. Seznam přihlášených je zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=179

Program závodu je stejný v sobotu i v neděli, začíná vždy ráno v půl deváté startem první ze dvou tréninkových jízd. Závodní jízdy začínají po polední přestávce v půl jedné, jednotlivé svozy na sebe plynule navazují. Do hodiny po projetí posledního závodníka cílem dojde v prostoru depa k slavnostnímu ceremoniálu s předáním pohárů nejrychlejším v jednotlivých vypsaných třídách.

Vzhledem k předpokládanému zájmu diváků pořadatelé s důrazem na maximální bezpečnost i ochranu přírody připravují přísná opatření. Jen jejich důsledným dodržováním lze zajistit bezproblémový průběh celé akce. Podél trati budou vytvořeny divácké úseky, ze kterých bude možno sledovat dění na trati, současně budou vyznačeny i zakázané prostory, v kterých se nesmí v průběhu závodu nikdo zdržovat. Vstup na závody je zdarma, zdarma je i na místě distribuován tištěný průvodce sezónou Edda cupu. K občerstvení nejen závodníků, ale i diváků bude v prostoru parkoviště závodních aut a startu sloužit stánek místního motoklubu. Pořadatelé prosí diváky, aby při sledování závodních aut na trati nezapomínali na zdravý rozum, bezvýhradně se řídili pokyny traťových pořadatelů, byli ohleduplní k přírodě a při příjezdu na místo respektovali dopravní značení, zejména s ohledem na stání a parkování vozidel.

Podrobnější informace, seznam přihlášených, fotogalerie a další zajímavosti z EDDA Cupu naleznou zájemci na www.edda.cz/mscrdovrchu.

Organizátoři a závodníci EDDA Cupu srdečně zvou všechny příznivce motoristického sportu tento víkend do Bozkova!

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007