30.05.2022 09:31:20 | edda | přečteno: 7016x
ZAV EDDA cup, Kdyně- Koráb, 4.-5. června 2022, pozvánka

 

 O nadcházejícím víkendu 4.-5. června se na trati od kdyňské plovárny na vrch Koráb uskuteční letošní čtvrtý závod EDDA Cupu.

 Jediná trať, která je v kalendáři nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup každý rok, je dlouhá 2 500 metrů s převýšením 105 metrů. Parkoviště závodních aut se opět vrací na parkoviště před plovárnou a na příjezdovou komunikaci od města.

  Organizační tým, jezdce a jejich týmy čeká velmi rušný víkend naplněný motoristickým sportem. Závod začne v sobotu ráno v půl deváté jednou tréninkovou jízdou. Po ní již v deset hodin odstartuje první závodní jízda, na kterou budou plynule navazovat další závodní jízdy, celkem jsou v sobotu naplánovány čtyři závodní jízdy. Čtyři závodní jízdy jsou na programu i v neděli se startem do první v devět hodin. PČasový harmonogram i počet závodních jízd se může operativně změnit podle průběhu závodu, to ovšem nemění nic na tom, že pod Korábem se v sobotu i neděli bude závodit od rána do večera a do konečné klasifikace závodu se počítají všechny jízdy. Po náročném závodním víkendu budou do hodiny po dojetí posledního závodníka v prostoru startu oceněni poháry nejlepší v jednotlivých vypsaných třídách.

 V současné době čítá listina přihlášených přes stovku jmen, mezi kterými nechybí ani ve Kdyni tradičně silná úspěšná sestava závodníků z Německa. Kompletní seznam lze nalézt zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=186  Na stránkách www.edda.cz/mscrdovrchu bude možné o víkendu sledovat on line zpravodajství a časomíra Karla Sajdla poběží na  https://globalsporttiming.cz/

 Vzhledem k předpokládanému zájmu diváků pořadatelé s důrazem na maximální bezpečnost i ochranu přírody připravují přísná opatření. Jen jejich důsledným dodržováním lze zajistit bezproblémový průběh celé akce. Podél trati budou vytvořeny divácké úseky, ze kterých bude možno sledovat dění na trati, současně budou vyznačeny i zakázané prostory, v kterých se nesmí v průběhu závodu nikdo zdržovat. Vstup na závody je zdarma, zdarma je i na místě distribuován tištěný průvodce sezónou Edda cupu. K občerstvení nejen závodníků, ale i diváků bude tradičně v prostoru parkoviště závodních aut sloužit Landy Grill. Pořadatelé prosí diváky, aby při sledování závodních aut na trati nezapomínali na zdravý rozum, bezvýhradně se řídili pokyny traťových pořadatelů, byli ohleduplní k přírodě a při příjezdu na místo respektovali dopravní značení, zejména s ohledem na stání a parkování vozidel.

 Organizátoři i jezdci EDDA Cupu děkují příznivcům za přízeň a podporu a přejí jim příjemně strávený víkend vyplněný podívanou na napínavé závodění.

 

 

Jarda Malík

 

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007