21.09.2010 18:16:59 | dawe | přečteno: 5775x
Fiesta Cup

 Vytrvalostní závod V12 Race Most-open –se pojede 13.11 2010

Start speciální akce na závěr sezony je potvrzen! Společnost ARTFordSPORT, která je promotérem seriálu FiestaCUP 2010 tímto vyhlašuje speciální závodní akci . Akce bude otevřena všem zájemcům se závodními speciály. V termínu 13.11 2010 se na Autodromu Most uskuteční vytrvalostní závod, jehož účastníky budou speciály FordFiesta1,3 Cup, ale kterého se mohou zúčastnit i další posádky,které mají vlastní závodní speciál !

Foto 1

 „ Po diskusi s odborníky na vytrvalostní závody, jsme se rozhodli upravit náš plán na vytrvalostní akci. Je pravda, že až šestičlenné teamy může být komplikace a také by závod na šest hodin mohl být trochu nudný. Navíc technika, která není úplně připravena na takovéto vytrvalostní akce by asi dost trpěla. Proto jsme se rozhodli pro změnu koncepce závodu. Připravíme během jednoho dne dva 3hodinové vytrvalostní závody. Posádka bude tvořena 3-4jezdci a každý závod bude mít samostatné výsledky. Jezdci či posádky se mohou přihlásit pouze do jednoho 3hod závodu, nebo do závodů obou. Výhodou tedy bude, že na jednom autě se bude moci vystřídat až 8 jezdců /čtyři v dopoledním závodě a čtyři v odpoledním závodě/. Zároveň se tím zjednoduší servis, dotankování, atd. A hlavně –budeme moci odměnit až 24 posádek,které se umístí na 1-3.místě  popsal důvody ke změně Jiří Galuška.

Jaké jsou tedy vyhlášené divize a podmínky startu na akci V12 Race Most-open ?

Termín sobota 13.11 2010 –místo Autodrom Most. Každá posádka musí mít 3-4 jezdce. Minimální čas jednoho jezdce 30 minut, maximální úsek 60 minut. Vozidla budou rozdělena do čtyř Divizí a v každé budou vyhlášena první tři místa. Na start závodu budou posádky nasazeny losem. Pneumatiky jsou libovolné /omezení je pouze v Divizi Fiesta/, startovat mohou pouze vozidla, která jsou vybavena bezpečnostním ochranným rámem! /technické předpisy budou v rámci propozic spojením předpisů pro tzv. EddaCup a RallyeCup/. Na start se tak mohou přihlásit všichni, kteří mají auta připravená pro vrchy, okruhy či rallye. Podnik bude organizován jako volný - tj.bez nutnosti licence.

Divize Fiesta – cena allinclusive 3hod.závod  - 26.000 Kč /cena zahrnuje startovné, kompletní pneu a benzín na akci, dopravu na akci, ostatní náplně a provozní kapaliny, servis  a mechanika v průběhu akce, brzdové segmenty / 

Divize A –obsah do 1600ccm  - cena 3hod závod – 5.800 Kč /pouze startovné

Divize B –obsah do 2000ccm  – cena 3hod závod – 5.800 kč /pouze startovné

Divize S –obsah nad 2000ccm+4WD  – cena 3hod závod – 7.200 kč  /pouze startovné

Foto 2

 Maximální počet posádek na trati je 20. K dispozici je tedy možno přijmout maximálně 14 teamů na jednu tříhodinovku-celkový počet  je 28 posádek. Přihlášky je možno zasílat na mail hanstoodv12@seznam.cz ! Budou řazeny v pořadí  jak budou přicházet!

„V průběhu prvních deseti dní nám již přišly přihlášky od 11 posádek. Akce na Mosteckém autodromu nejsou obvyklé a zejména pro posádky z rallye či vrchů to může být zajímavý způsob, jak ukončit sezon nebo jak nabídnout svezení i svým partnerů a sponzorům. Zázemí Autodromu Most přímo vybízí k tomu udělat akci jako prezentaci vlastního teamu. Na akci bude zajištěno občerstvení, bude možno si pronajmout také servisní boxy. Věřím, že naplníme počet posádek na maximum a že to bude zajímavý závodní víkend“ uzavřel informaci o akci V12 Race Most-open za organizátora Jiří Galuška.

A jen malé upozornění : Termín pro uzavření přihlášek je 30.9 2010 –nicméně pokud bude počet posádek naplněn dříve,může být termín posunut.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007