22.09.2010 15:52:16 | dawe | přečteno: 3504x
Nutrend Racing

  Chorvatské městečko Buzet se o tomto víkendu stalo dějištěm posledního podniku šampionátu Mistrovství Evropy závodů automobilů do vrchu. Za team Nutrend racing zde nastoupil Václav Janík již tradičně s vozem Lola B02/50 a ve své premiérové sezoně s F3000, zde dosáhl fantastického výsledku.

Team do místa závodu dorazil v pátek ráno za velmi deštivého počasí. Díky silnému přívalovému dešti, který pokračoval i v sobotu, byly organizátory zrušeny obě sobotní tréninkové jízdy. Pro Václava Janíka, který se snaží nasbírat s vozem co nejvíce zkušeností, se tak jednalo o velký hendikep.

V neděli, kdy se počasí umoudřilo, proběhla jedna tréninková jízda, která předcházela dvěma jízdám závodním. Janík tuto jedinou tréninkovou jízdu pojal spíše jako seznámení se s tratí a neriskoval. Po menší pauze startovala první závodní jízda, která se jela již na osychající trati a Václav Janík dojel na vynikajícím třetím místě. Do začátku druhé závodní jízdy trať oschla úplně  a cílem teamu bylo především udržet třetí příčku. Jezdec se ale v této druhé jízdě   nedokázal vyvarovat několika chyb a po průjezdu cílem na třetí místo nepomýšlel. Velké překvapení přišlo, když mu pak jezdecký kolega, Otakar Krámský, přišel gratulovat k prvnímu místu absolutní klasifikace!

Díky tomuto výsledku obsadil team Nutrend racing v celkovém bodování Mistrovství Evropy konečné šesté místo a Václav Janík se, po Otakaru Krámském, stal druhým nejlepším Čechem, z celkových pěti, kteří se pravidelně evropského šampionátu účastní. 

Team Nutrend racing se také stal prvním českým teamem v historii automobilových závodů do vrchu, který dokázal s vozem F3000 vyhrát závod Mistrovství Evropy.

Teamu Nutrend racing se tak v Chorvatsku podařila skvělá tečka za letošním šampionátem Mistrovství Evropy, kde za svými zády nechal velká jména tohoto sportu.Velké poděkování patří mechanikům teamu a především jezdeckému kolegovi, Milanu Svobodovi, který teamu k tomuto skvělému výsledku velkou mírou pomohl.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007