aktualizováno | 04.10.2010 18:57:50 | dawe | přečteno: 3937x
Živohošť, den první, bleskovka

 První den Velké ceny AAA radiotaxi konané na Živohošti máme za sebou. Krásné počasí přivítalo skoro stovku zájemců o rychlé svezení. Porce tří závodních jízd po jedné tréninkové jízdě nabídla všem dostatek prostoru pro ukojení závodnických vášní. Závody probíhaly podle harmonogramu, občasná krátká přerušení byla zaviněna drobnými kolizemi. Pár jezdců se podívalo na pole, asi do největší akce s e pustila Andrea Zemanová, když si nechala na střechu otisknout dezén traktorových pneumatik, které ohraničovaly první pravou zatáčku po startu. Takže její mechanik se pod tím autem zase válel skoro celý den, ale Andrea statečně závodila dálJ

Pořadatelé i jezdci měli štěstí, neboť krátce po dojetí posledního závodního vozu začaly padat z nebe dešťové kapky. Všem traťovým pořadatelům i jezdcům je potřeba poděkovat za dobrou práci, neboť se podařilo odjet tři závodní jízdy do šestnácti hodin.

 Díky systému, kterým se Velká cena AAA radiotaxi pořádá, kdy nás zítra čekají ještě čtyři závodní jízdy a všechny se počítají se mohou zítra ještě dít velké věci. Nikdo nemá nic jisté do posledního centimetru tratě. Proto se můžeme těšit na napínavé souboje.

 Zajímavý bude určitě souboj v sériových dvoulitrech, kde na zatím vyrovnaně jezdícího Láďu Klokočku dotahuje stále zrychlující Martin Čábela. Velký boj se odehrává za Honzou Kvasničkou v nejsilnějších sériových autech. Martinové Lev a Moravec, Jiří Hák a Zdeněk Hořánek si prohazují pořadí po každé jízdě. V závodních dvoulitrech jsou ve vteřině druhý Jan Souček, třetí David Dolínek a čtvrtý Martin Čábela. V nejsilnějších závodních autech první jízdu vyhrál Lukáš Suchomel, ale Vedení nakonec drží Eda Patera, který dokázal zrychlit ve třetí jízdě skoro o čtyři sekundy proti první jízdě. Zajímavostí je i pěkný výkon Václava Neuberta, při jeho prvním startu v našem seriálu prokazuje podivuhodnou vyježděnost. Překvapením je i zatím první místo Martina Švarce před favority třídy nejsilnějších historiků Ondrou Lorenzem a Jardou Rejkou.

 Zítra v neděli nás čekají čtyři závodní jízdy, první startuje od hotelu Atlantida v 8:30.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007