08.11.2010 15:27:32 | dawe | přečteno: 4119x
Převzato z eWRC 2.

Zveřejňujeme článek, který na eWRC zveřejnil pamětník původních Rallye Praha a Berounka, pan  Jiří Fryje

 

 

Rallye Berounka Revival – 13-14. listopadu 2010

Stav vody na českých tocích je v mezích normálu. Jen Berounka prý vykazuje nestandartní činnost. Změny je možné sledovat už několik týdnů. Odehrávají se v blízkosti jmenované řeky. Ono totiž připravit automobilový podnik nejde ze dne na den. Zvýšená aktivita bude kulminovat v sobotu 13. listopadu, kdy v 9.00 hod. odstartuje v prostorách odborného učiliště v Radotíně Rallye Berounka revival. Po silničkách a cestách, na kterých se v sedmdesátých letech jezdila skutečná rallye Berounka a rallye Praha se vydá na jízdu pravidelnosti 60 posádek. Jejich snahu na trati zpestří časové a průjezdní kontroly a také kontroly rychlosti. Kořením celé rallye, která skončí svoji první etapu v odpoledních hodinách na parkovišti hotelu Nová Živohošť, budou super show úseky na uzavřených tratích. Ty budou situovány do bývalých vojenských prostorů a záložních letišť, kde v době konání původních soutěží bděla Československá lidová armáda se zraky i zbraněmi namířenými proti západnímu agresorovi, ale okupant pak ke vší smůle přišel z východu. Dnes tyto nevyužívané statky konečně poslouží dobré věci.

Druhá etapa odstartuje ze Živohoště v neděli dopoledne a přes Sedlčansko a Příbramsko budou posádky směřovat zpět do Radotína, kde se poslední ostré klání odehraje na tamní motokárové trati.

Start potvrdila celá řada bývalých matadorů rychlostních zkoušek, ale i jezdci současné generace. Jména jako Blahna, Fadrný, Srnský, Hák, Ponec, Adámek, Gotfried, Halada a řada dalších jsou jistě zárukou kvalitní podívané a velikého vzpomínání na doby opravdových rallye, podobného tomu z životopisné knihy o Ladislavu Křečkovi, která vyšla letos v létě.

Co se týče vozového parku, je stav obestřen tajemnou mlhovinou. Doufejme ale, že se nějakého překvapení dočkáme.

Nezbývá, než pořadatelům z AMK Bílá Labuť a iniciátorovi, panu Edovi Paterovi, popřát bezproblémový průběh této chvályhodné akce a už předem jim za jejich snahu poděkovat. Vždyť tak hodně, jak za hranicemi získávají tyto soutěže na popularitě, tak v našich motoristických vodách dodnes chyběly.

Předpověď počasí slibuje chladno, ale slunečno a tak se můžeme těšit na nadcházející víkend a doufat, že meteorologové budou mít pravdu.

Podrobné informace o Rallye Berounka revival najdete na stránkách www.edda.cz, v rubrice „ Závody automobilů do vrchu “.

Nashledanou v Radotíně.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007