aktualizováno | 18.12.2010 09:04:21 | edda | přečteno: 5299x
Rallye Praha Revival - převzato z eWRC

 Rallye Praha Revival

  Není to ani dva měsíce, co šachovnicový praporek odmával posledního účastníka Rallye Berounka Revival. První vlaštovce tohoto druhu soutěží na našich motoristických mapách se dostalo velmi příznivých ohlasů jak od aktivních účastníků, tak od obce divácké. Ozvalo se ale i několik nespokojenců. Největší projevy nevole zaznamenal pořadatelský sbor paradoxně od stálic rallyeové scény sedmdesátých let. Pánové Berger, Pipota a další si rezolutně stěžovali na skutečnost, že se jejich slechu dostala informace o „ Berounce“ až po jejím skončení a tudíž přišli o možnost startovat (mají navštěvovat stránky eWRC.cz). Další text a dobová fota pod  banery 


Rally Praha 1972

  Takovou stížnost vyhodnotil pořadatelský sbor jako pozitivní a sešel se u kulatého stolu,aby se dohodl, jak s ní dále naložit. A protože je to sbor moudrý, který nechce rozmnožit řady organizací a bafunářů, kteří jména ze startovních listin automobilových soutěží sedmdesátých a osmdesátých let dávno zametli pod stoly, vydal na konci porady toto resumé: „Sotva co jarní paprsky prohřejí asfaltové silnice druhé a třetí třídy a eventuelně vysuší nezpevněné tratě, uspořádáme první ročník Rallye Praha Revival. Tečka.“ Po prostudování meteorologických zákonitostí se jako nejpříhodnější termín ukázal začátek dubna. Ač na Apríla, o Apríl se rozhodně nejedná.


Rally Praha 1972

Organizátoři poodhrnuli závoj svých vizí budoucnosti. Protože Rallye Berounka se jezdívala jako oblastní automobilová soutěž, chtějí její revivalovou následovnici pořádat každoročně na podzim a pojmout jí jako rozloučení se sezónou a tedy v lehce uvolněném duchu. Rallye Praha, bývalá soutěž mistrovství republiky, na jejímž startu v Praze na Letné stála v roce 1972 celá naše tehdejší soutěžácká špička v čele s továrním týmem AZNP Škoda Mladá Boleslav, by měla mít svůj základ postaven na větší obtížnosti a soutěživosti. Kapacita startovního pole bude limitována číslicí 120 a protože na onom kulatém stole, u kterého se tento chvályhodný projekt narodil, leží dnes 109 příslibů startu, není pražádný důvod k pochybnostem o zdaru této akce.


Rally Praha 1972

Oba podniky budou pořádány formou jízdy pravidelnosti a proloženy takzvanými Show sekcemi na krátkých uzavřených úsecích. Oba povedou po podobných trasách a budou startovat i končit v areálu učňovského střediska v Radotíně, který se při Berounce velmi osvědčil a jehož řiditel pojal k tomuto druhu zábavy nadmíru pozitivní postoj. Součástí té jarní by měla být i takzvaná sprintetapa kdesi ve vojenském prostoru. S vlastníkem pozemku probíhá intenzivní jednání.


Rally Praha 1972

Západní Evropa je v pořádání těchto vzpomínkových akcích o nějakou tu časovou kontrolu před námi, ale proto nebude AMK Bílá Labuť a pan Patera házet flintu do žita. Za prvé si mohou vzít v některých směrech od jejich pořadatelů „mustr“ a za druhé jsou si dobře vědomi skutečnosti, že i v zahraničí vznikaly tyto dnes tak populární soutěže z čisté vody.

Poslední novinkou v přípravě této soutěže je skutečnost, že na přání pořadatele AMK Bílá labuť se pojede jako memoriál nedávno zesnulého Josefa Kloce. První velká pracovní schůzka se uskuteční v polovině ledna. O jejím průběhu Vás budeme informovat.


Za obsah komentáře nese plnou odpovědnost autor, nikoliv provozovatel stránek. Redakce si vyhrazuje právo bez upozornění smazat příspěvky, které se netýkají zveřejněného článku, obsahují vulgární výrazy, nesmysly, urážky nebo reklamu.
Komentářů celkem: 2
starej pes [17.12.2010 16:23:40]
Zase zajímavej postřeh.Čtyři měsíce do závodu a 109 zájemců o start.To je číslo,o kterém se FASu ani nezdá.Kdepak asi soudruzi z Opletalky dělají chybu?Mám pocit,že na tuto otázku si kromě nich ,odpoví 99% jezdců a fanoušků rallye.
DOLLY [17.12.2010 18:32:31]
to jsi řekl velice hezkysmajlík
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007