aktualizováno | 19.12.2010 10:06:50 | edda | přečteno: 4147x
Opletalka se otřásá....

   Opravdu se Opletalka otřásá,ovšem smíchy.Důvod?Prozaický. Dne 16.12.bylo nařízeno projednání mé kauzy,v níž jsem napadl rozhodnutí disciplinární komise o zákazu činnosti.

  Soudkyně po přečtení důkazů a seznámení s argumenty protistran rozhodla.Zamítla mou žalobu s odůvodněním,že jsme nedodrželi lhůtu pro podání žaloby.Nejasnosti ve lhůtách vznikly díky průtahům s mým odvoláním k Národnímu odvolacímu soudu,které se nakonec neuskutečnilo.A proto tedy platila lhůta od rozhodnutí disciplinární komise,které bylo vydáno o 14 dní dříve.Hloupost moje ,nebo mého právníka?Pravda je ,že právníci AČR byli perfektně připraveni.Takže žaloba zamítnuta a abych si pěkně pochutnal na hořkém poháru,tak mi soudkyně nařídila uhradit náklady soudu i autoklubu.S náklady na mého advokáta to je již šestimístná sumička.Resumé je tedy následující.AČR vlastně zvítězil,já vše zaplatím a vůbec jsem se nedozvěděl na čí straně je pravda.Po skončení soudu a díky mým kamarádům,kteří mě vzkřísili z mdlob,mě advokát navrhl odvolání.Nezastřelil jsem ho jen proto,že jsem ještě pořádně vzteky neviděl.Pravda, soudkyně také naznačila,že na odvolačku bude potřeba více probrat a zvážit argumenty,ale v kanceláři JUDr.Štovíčka nejsou amatéři a peníze od AČR si tvrdě vyslouží.A já sám, jako jejich soupeř viditelně nemám šanci.Popisovat moje pocity je zbytečné.Převládá bezmocnost.Kdyby po podrobném projednání věci bylo soudkyní rozhodnuto o tom na čí straně je právo,byl bych spokojen.A to i v případě prohry,protože i to by byl konečný verdikt.Koneckonců prohrál jsem už leckdy ledacos.Ale takhle? Odvolat se?

 

 

S pozdravem Tomáš Drásta

Roman L | 20.12.2010 16:59:41
Ahoj,jsem z toho celkem dost smutný!Ale doufám že už někdo maká na čísle účtu aby jsme mohli Tomášovi pomoc,sice nejsem závodník ale moje závodní srdce by umřelo žalem kdybych žil s tím že jsem mu nepomohl!např-200kč nikoho nezrujnuje,ale když to udělá 100 lidí tak to bude příjemná částka!!PS:On bojuje za všechny, za demokratickou budoucnost motorsportu
rosi | 20.12.2010 11:46:55
Tomaši,team scuderia strašnice take pomuže:)
Angie1 + Mirek | 19.12.2010 15:11:23
Sami máme málo, ale pokud bude třeba, rádi na to něco přidáme.
Angie1 + Mirek | 19.12.2010 10:44:44
Tak to je nám moc líto Tome, ale bohužel to odráží celkový obraz spravedlnosti v tomto státě. Netušili jsme, že porušování lidských práv, má tak krátkou promlčecí dobu. Víme, že nerad prohráváš, tak pevně doufáme, že tento závod nevzdáš, a dojedeš až do cíle. Držíme všechny palce, aby jsi cílem projel jako vítěz!!!!
Jarda M. | 19.12.2010 10:43:50
Jen sem zkopíruji můj komentář, který jsem už dal pod Tomášův článek ne eWRC: Tak tady už nepomohou žádné řeči, ale činy. Je snad každému jasné, že Tomáš sám za své nemůže bojovat proti kolosu AČR, potažmo FAS. Navíc nebojuje jen sám za sebe, myslím, že jde o princip, o který by mělo jít jak jezdcům s licencí FAS, tak pořadatelům závodů nezapsaných do kalendáře FAS. Takže a protože sbírky na dobročinné účely mají určité regule a tenhle případ, přiznejme si, nemůžeme dávat na roveň např. povodni, myslím, že nejlepší řešení podle mne by bylo, kdyby každý, kdo chce Tomášovi opravdu pomoci a podpořit jej, rovnou mu poslal nějaký dárek, třeba k Vánocům. A protože právní mašinerie jede pouze na peníze, nemusíme přemýšlet, co vybrat! Já dám 1000 KČ. Teď se ukáže, jestli je lepší nenechat si všechno líbit a být chlap http://www.autoklub.cz/acr/fasacr/fasacr/disciplinarka/pdf2010/0608/dk_rozhodnuti_drasta.pdf, nebo tohle...http://www.autoklub.cz/acr/fasacr/fasacr/disciplinarka/pdf2010/0707/dk_rozhodnuti_mandik_jr.pdf
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007