aktualizováno | 22.12.2010 12:35:03 | dawe | přečteno: 4396x
Prosíme přátele o podporu!!!

 

Rád bych pokračoval v sporu s Autoklubem !!!

 Nedávno jsem zveřejnil můj spor s AČR. O co v něm šlo? Tedy zkrátka. Byl jsem zhruba 27 let držitelem licence jezdce vydané FAS. Zúčastňoval jsem se mistrovských závodů většinou jako spolujezdec. Protože se mi stýskalo po volantu a moje finance jsou omezené, začal jsem se svým historickým žigulíkem jezdit vrchy, a to jak Bergcup tak i Eddacup. Před pár lety FASu nevadilo, že tyto závody nejsou zapsany v oficiálním kalendáři AČR a vesele je spolupořádali při mistrovských závodech.

 Ovšem s růstem a velkou účastí na těchto jen tolerovaných podnicích se pohled AČR změnil. Začal tyto podniky dehonestovat a licencovaným jezdcům zakazovat účast s odkazem na disciplinání řád. V disciplinárnám řádu je zakotven zákaz účasti licencovaným jezdcům na závodech nezapsaných v oficiálním kalendáři AČR. Jenže, když je na mistráku do vrchu 30 aut a na Eddacupu nebo Bergcupu aut kolem stovky, tak se něco muselo stát. No a já byl disciplinárkou potrestán ročním zákazem činnosti. Naštvalo mě to a obrátil jsem se s pomocí advokáta na soud, aby přezkoumal nezákonost rozhodnutí Disciplinární komise. Měl jsem za to, že řády občanského sdružení, kterým AČR je, mi nemůžou zakazovat to, co dělám za své peníze a ve svém volném čase.

 A tady nastal ráj pro právníky, kteří tak zamotali celou kauzu, že nakonec se v tom sami nevyznali. Dne 16. 12. 2010 proběhlo soudní projednání. Zde po přečtení argumentů soudkyně zamítla moji žalobu s odůvodněním pozdního podání a tedy pro nedodržení lhůty pro podání žaloby. Nic se tedy vlastně neprojednalo, žádný konkrétní výsledek. Jen já musím vedle nákladů na mého (zřejmě neschopného) advokáta zaplatit i náklady soudu a žalovaného Autoklubu. Věřte, není to zrovna málo peněz. Reakce automobilového národa byla bouřlivá. Mnoho lidí mne zatratilo pro moji nevymáchanou hu.. a pro ně nesmyslný spor. Stejně tak mi přišlo mnoho kladných reakcí a podpory. Část těchto příznivců mi k mému radostnému údivu nabídlo i pomoc finanční a shánělo se po čísle účtu.Trochu jsem se bál praktické stránky věci (abych si nezadělal na malér s berňákem), proto jsem se poradil s finančním poradcem. A tak tedy mohu předložit číslo účtu u ČS 2226364113/0800. Tento účet je zřízený pouze pro potřebu finanční podpory této kauzy. Každý, kdo na tento účet přispěje a ozve se mi na email, samozřejmě ode mne dostane podrobnosti o kauze a použití peněz. Obrovsky děkuji všem, kteří podpoří rozuzlení tohoto sporu. Rád bych se odvolal a dospěl v tomto sporu ke konečnému verdiktu soudu, který může být třeba i pro mne nepříznivý. Ale stanoví tak hranici mezi pravomocí AČR a právy jezdců, potažmo držitelů jakékoliv licence FAS. A to je vlastně mým cílem.

tomas.drasta@c-box.cz, účet ČS 2226364113/0800

Děkuji Tomáš Drásta, bývalý držitel mezinárodní licence jezdce č.65

Edda | 29.12.2010 22:36:09
ÚHOS zatím po kontrole na A ČR nevydal stanovisko. Rád bych oznámil, že Pavel Maier dal půlku z výhry / 5000,-/ na výše uvedený účet!!!!
Obyčejný divák | 24.12.2010 03:55:08
Mne by ještě zajímalo, v jakém stádiu je řešení věci u antimonopolního úřadu. Nebo tam se toto neřeší? Pokud si dobře pamatuji, tak pan Drásta chtěl věc hnát i tam. Díky za info.
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007