23.01.2011 18:44:52 | edda | přečteno: 3966x
Rozhovor s Vladimírem Kvasničkou
 

R O Z H O V O R

Jak hodnotíš sezónu, co se týče Tvého výkonu?

  Hlavně bych tady chtěl říct, že jsem si v  uplynulé    sezoně poprvé v životě zrealizoval svůj sen, který jsem měl od dětství. Díky synovi Honzovi, který mně do toho navrtal, jsem měl možnost poprvé v životě okusit, co jsou to závody v reálu. Honza mi tak vrátil vše to co jsem celou dobu zkoušel na něm, abych se prostřednictvím něho dostal k tomu po čem jsem snil. Ale pokud jde o vlastní sebehodnocení, pak převládá pocit překvapení. Na začátku sezony jsem zjistil, že je to úplně jiný ježdění než to na silnici a auto se v těch rychlostech chová úplně jinak. Než jsem přišel na to, že rozdíl mezi řidičem a závodníkem je v tom, že tam, kde řidič ubírá plyn, závodník přidává, tak to nebylo nic moc. Ke konci sezony si myslím, že už jsem se trochu naučil šlapat i na ten plyn. Uvidíme letos, jak moc se mi to vžilo, nebo jestli jde stále ještě jenom o náhodu.

Co Tě vloni nejvíce v seriálu potěšilo?

    Těší mně vůbec vždy a všude dobrá parta lidí, kteří jsou zapáleni pro stejnou věc. Je jedno pro jakou, ale hlavně musí jít o dobrou partu. V motoristickém sportu spíš převládají emoce, někdy závist a nevím co ještě, kterou tu partu narušují. Tady v tomhle seriálu je situace úplně jiná. Parta dobrých lidí, zapálených pro oblíbený sport je tu vždy znát na každém závodě. Jen si přeji, aby tomu bylo tak i nadále a problémy byly jen ojedinělé. Já jezdím jen pro radost a chci si na těch závodech odpočinout. To se mi vskutku po celý seriál dařilo. Tak ať nám to vydrží.

A naopak, co je potřeba zlepšit?

   Nevím, omlouvám se, ale touhle odpovědí asi nepřispěji ke zkvalitnění seriálu. Ale opravdu mně nic nenapadá. Snad jen takový povzdech, že bych nejraději jezdil každý týden. Ale to by nevydržel manželka, moje peněženka ani pořadatelé. Takže vše OK. Dokonce i příp. změny v  systému jízd atd. mně nevadí.

 Která trať se Ti nejvíce líbila?

   Jednoznačně Prachatice, ty jsou rychlé a hlavně jsou v Jižních Čechách, které mám rád vůbec, a pak se mi líbí i Chuchle.

 Kdybychom museli jednu trať vyřadit, kterou by jsi zvolil?

   Zbraslav se už nejede, tak asi tu. Zmáčkl jsem si na ní totiž nové výfukové svody – nemohu to té trati zapomenout. Jinak mně žádná trať vysloveně nevadí, dokonce ani ty okruhové.


Tvoje sportovní plány pro tento rok?


   Jako správný sportovec přece vyhrát, ne. S tím jezdím na každý závod a je mi jedno, jestli to je reálné, nebo jenom sen. Byl bych ale rád, kdybych v téhle sezoně dojel všechny závody.


 

Jarda Fikota | 24.01.2011 08:39:17
Vláďo, mluvíš mi s duše. Napsal bych to stejně jako Ty. Tak ať se letos zase přetahujeme o vteřinky a hlavně ať si při tom nerozbijem huby. Zdraví Jarda Fikota starší.
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007