aktualizováno | 05.05.2008 15:31:00 | edda | přečteno: 2897x
Telnice - komentář

    Seriál Fokus Optik 08 pokračoval o víkendu 3. a 4.závodem na hezké a velmi technické traťi v Telnici. Musím poděkovat pořadatelům – /EEG racing Team Romana Holoch a/, kteří společně s delegovanými činovníky / J. Linhart, R. Linhart, V. Husák, J. Malík, K. Resl/ závod   zvládli bez větších problému. Domnívám se, že závod byl opět zabezpečen na velmi dobré úrovni.                        

    Na startu se sešlo celkem 64 jezdců /59,55/ a všichni se kterými jsem hovořil byli překvapeni kvalitou tratě. K zdárnému průběhu přispělo minimum havárií, nejhůře dopadli, Honza Kobrle, který při akceleraci ve výjezdu ze zatáčky zavadil o skálu a pochroumal zadek svého vozu. Hůře dopadl Radek Vít, který zapasoval své Porsche 924 pod svodidla tak, že byl problém vůz vyprostit… Jezdec však prokázal bojového ducha a vůz do neděle opravil.              

      V sobotu vyhrál absolutně Eduard Patera. Na jeho Subaru se projevila repase tlumičů po Berouně, přesto přetrvávají problémy se zahlcením motoru při zapnutém ALS. Druhým místem potvrdil  Honza Kotrba, že bude vždy bojovat o stupně nejvyšší, v neděli dokonce vyhrál absolutně, to samé platí o třetím Karlu Bourovi. Těmto jezdcům opět konkuroval Aleš Komárek / třetí absolutně !/, který ovšem jede v kategorii SE.     Pěkné souboje o desetiny sváděli ve třídě E1-1400 Radim Mach a Vlastík Suk, oba na Suzuki a jasně uskočili  ostatním jezdcům.  V šestnáctkách jasně zvítězil nováček Vít Novotný s pěkně připraveným Pick  upem. Ve dvoulitrech po oba dny zvítězil veterán Tomáš Hank, před navrátivšíse Mišou Votavovou. Škoda nemoci J. Chaury a technické  závady Davida Nešpora, jistě by boj o vítězství byl zajímavější. V SE1400 opět probíhal souboj Suk / senior/ a  Mach / bratr/, kluci si vítězství rozdělili, když každý vyhrál jeden den. V šestnáctkách dominoval Radek Chamola a jasně zvítězil, poprvé na bednu se v této početné třídě probojovala zkušená slalomářka Eva Kleintová. V SE2000 po oba dny sváděli souboje o vítězství Jan Semlbauer a Michal Slováček a taktéž si prvenství rozdělili. V nejsilnější sériové třídě dominoval Aleš Komárek, ovšem krásné souboje o druhé místo sváděli Viktor Kunst a veterán Jirka Hák, Daniela Komárková skončila po oba dny na pěkném čtvrtém místě.   V historicích  tentokrát byla účast slabší / úkol pro promotéra na další závody!/, přesto všichni jezdci si získali sympatie diváků.   V Saxo Cupu dominoval Vladimír Liška a druhá místa si prohodili po oba dny Josef Stočes a Mojmír Pribula, který v Berouně na horizontu ve velké rychlosti havaroval a musel získávat zpět jistotu.               

      Náš seriál pokračuje za 14 dní ve Víru, kam jsme pozváni jako hosté seriálu Václava Kuneše.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007