04.07.2011 17:17:51 | edda | přečteno: 5753x
Pozvánka do Berouna
 

Pozvánka do Berouna

  V pátek se do obce Železná sjedou účastníci Českého mistrovství ZAV, aby v sobotu v jednodenním závodě na trati Beroun- Železná spolu soutěžili o vavříny a body do celkové klasifikace.

  Závodníci i organizátoři se vracejí na trať, kde vlastně celý seriál začínal. Když zde v roce 2007 uspořádal promotér E. Patera svůj první nezávislý závod, asi nikdo si nedokázal představit, na jakou úroveň se tento seriál dostane.

  Jezdce tedy přivítá známá trať z Berouna na Železnou, je dlouhá 3 600 metrů s minimální šířkou 7 metrů a převýšením 160 metrů. Povrch tvoří kvalitní asfalt. Jelikož je bezpečnost závodníků i diváků u pořadatelů na prvním místě, budou na trati umístěny dva retardéry. Depo a organizační zázemí bude v obci Železná, většina jejích obyvatel závodům fandí, nebo alespoň proti nim nic nemá a starosta obce, pan Valenta, se o pořádání závodu velmi zasazuje.

  Těsně před uzávěrkou přihlášek je ve startovní listině ke stovce přihlášených. Snad nikdo z favoritů jednotlivých tříd na startu chybět nebude. Také se představí několik opravdových legend čs. autosportu, např. Zdeněk Halada bude na kopci / při rallye jsme ho již viděli na naší RPR a RBR/ startovat po více jak třiceti letech! Diváky tedy čekají napínavé souboje a pěkná podívaná na rychlé stroje.

  Program závodu začíná v sobotu v osm hodin první ze dvou tréninkových jízd. Po jejich skončení a krátké polední přestávce odstartuje v půl jedné jako první Vlastimil Suk do první závodní jízdy. Harmonogram závodu se ovšem může operativně měnit podle aktuální situace na trati.

  Závod v Berouně bude ze známých příčin pečlivě sledován nejen příznivci závodů, ale i jejich odpůrci. Organizátoři a pořadatelé si dali velmi záležet na organizaci a zabezpečení bezpečnosti a doufají, že i diváci situaci pochopí a budou se řídit pokyny pořadatelů a respektovat zakázané prostory.

  Divákům k lepší informovanosti slouží sezónní zpravodaj zdarma distribuovaný v místě závodů. Na webových stránkách www.edda.cz/mscrdovrchu/index.php najdou zájemci podrobnější informace, výsledky, fotogalerie a další zajímavosti.

  Pořadatelé a závodníci ČM ZAV srdečně zvou diváky, fanoušky závodů na návštěvu závodu a přejí jim napínavou a bezpečnou podívanou.

Jarda Malík

K.S. | 05.07.2011 12:05:57
Chtěl bych poděkovat Edovi a lidem kolem něho, že se podařilo tento kopec prosadit. Za JS racing team Souček K.
Petr Žežulka | 05.07.2011 03:04:39
Krásná fotka. Ládík plakal, když jsem si to odvážel :-D Akorát teda pánové SE-1400 co to má znamenat?? Pět Swiftů na jednoho malého Pežotka? Tomu řikám férovka. :-D
rosi | 04.07.2011 19:06:00
Pěkná fotka:)))Jinak,jsem rád že vše dopadlo,a celý team Scuderia Strašnice se moc těší.samozřejmě že pojedeme pomalu aby vše proběhlo hladce:))))
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007