aktualizováno | 11.07.2011 18:08:55 | dawe | přečteno: 4658x
Sportovní komisař píše, čtěte, prosím.

Chtěl bych připomenout všem závodníkům našeho seriálu, že v sekci dokumenty jsou standardní propozice, sportovní a technické řády. V poslední době se mi zdá, že někteří, naštěstí je jich opravdu menšina, už zapomínají, co v nich je. Protože neznalost řádů neomlouvá a náš seriál se jimi řídí, jen pro osvěžení připomenu pár věcí.

 Každý vůz může startovat jen v takové objemové třídě, jaká odpovídá objem motoru. Třídy mají definovanou i spodní hranici. Nelze tedy např. startovat se čtrnáctistovkou ve dvoulitrech. (Viz řád mistrovství  ČR ČAM článek 1.2.3.)

 Přeřazení vozidla do jiné skupiny či třídy je možné pouze na základě rozhodnutí technického komisaře při technické přejímce. (Viz článek 5.1.1. standardních propozic) K tomu jen dodám, že lze provést technickou prohlídku a přeřazení do jiné skupiny mezi sobotním a nedělním závodem na žádost jezdce, kterou musí jezdec podat včas, protože rozhodnutí o přeřazení musí být vydáno do času startu prvního tréninku.

 Evergreenem je přípravná čára. Představte si přípravnou čáru jako virtuální zeď kolmou na směr jízdy na úrovni praporu, kužele, nebo jiného předem ohlášeného označení přípravné čáry. Vzorové je zastavení přední částí vozu těsně u této myšlené zdi. Nebudeme si hrát na nějaký čtvrt, nebo půl metru( třeba co je u Jildy Chmelaře půl auta, je u Jardy Rejky ozdobná lišta) a není to puntičkářství, startovní procedura je popsána ve článku 13 standardních propozic a myslete na to, že její dodržování je nutné s ohledem na práci startmaršála a časoměřiče na startu a navíc je to i kolegiální k jezdci za Vámi, který se chce taky v klidu soustředit na start.

 Jen pro pořádek připomínám, že vedle řádů na každém závodě platí ZÚ. Pokud by se vyskytla situace, která není popsána v řádech a ZÚ rozhodne vedení závodu v duchu sportu.

 Vzhledem k tomu, že mám poruchu končetiny, která má vliv na funkci, nebudu v sobotu v Železné posunovat. Prosím Vás, chovejte se slušně, ať neslyším stížnosti:-)

 Přeji všem sportovní zážitek a užijte si závodění!

 Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007