aktualizováno | 11.07.2011 20:22:00 | edda | přečteno: 5211x
Vážení účastníci a přátelé Edda cupu!

  Pan technický komisař vymyslel pro ukrácení dlouhé chvíle v prázdninové přestávce našeho seriálu vodní akci. Jednohlasně byl zvolen ředitelem akce a demokraticky nám zvolil Vltavu, jako řeku vhodnou pro každého, prý i pro domácí zvířata, ale jejich účast rozhodně povinná není (papoušky, králíky, kozy, ovce apod. nechte, prosím, doma).

 Po sondování v Železné byl Mirek překvapen velkým zájmem o akci. Zároveň byl vybrán termín akce 24. – 28 července. Termín je již definitivní a měnit se nebude.

 Zároveň bylo vydáno Zvláštní ustanovení – Vltava 2011. Důrazně žádám všechny zájemce o pečlivé prostudování. Pokud by se Vám náhodou nějaký bod nelíbil, je možné o změně jednat a hlasovat na posezónních „Svijanech“.

                                            Zvláštní ustanovení Vltava 2011

                                                   Vypracoval M. Pažout

Neděle:   17,00 do 20,00 příjezd účastníků do kempu ve Vyšším Brodě.

                 21,00-21,30 – rozprava (informace o organizaci, možnostech a úskalích této 

               akce, dohodnutí způsobu svozu automobilů, diskuze)

                 21,30 a dále – volná zábava

Pondělí: cca 9,00 – budíček a snídaně

                      10,00- dobrovolná prohlídka místního kláštera

                      12,00 – start do první etapy Vyšší  Brod – Rožmberk

                      Cca 16,00 příjezd do Rožmberka

Úterý: cca 9,00 – budíček a snídaně

                         10,00 – dobrovolná prohlídka místního hradu

                        11,30 – start do druhé etapy Rožmberk – Český Krumlov

                        cca 18,00 – příjezd do Krumlova

                  Po příjezdu možná večerní prohlídka města

Středa: cca 9,00 -  budíček a snídaně

                         10,00- dobrovolná prohlídka města, případně průzkum jezů

                        12,00 – start do třetí etapy Krumlov-Zlatá Koruna

                        Cca 18,00 příjezd do Zlaté Koruny

Čtvrtek: cca 9,00 - budíček a snídaně

                         10,00- dobrovolná prohlídka města

                        11,00 – start do závěrečné etapy Zlatá koruna – Boršov

      Po příjezdu do Boršova odevzdání lodí, dořešení dopravy aut zanechaných po trase a odjezd domů.

Kromě ZÚ připravil ředitel akce i doplňující informace:

Lodě- je možno použít jakýchkoli plavidel vhodných pro sjíždění řek – tj. kajaků, kánoí, dagů, raftů, nafukovacích lodí apod. Kdo nemá, nebo nechce vézt vlastní loď, může využít půjčovny www.ingetour.cz, kde lodě za přijatelnou cenu zapůjčí včetně veškerého vybavení (pádel, vodotěsných barelů a plovacích vest). Navíc je možné dohodnou přistavení (odvoz) lodi v kterémkoli kempu po naší trase.

Trať -  je vhodná pro  úplné začátečníky i zkušenější vodáky , a lze ji absolvovat s dětmi cca od pěti let, případně i s nějakými domácími zvířaty . Vltava většinu cesty „hezky teče“, takže cesta příjemně ubíhá bez velké dřiny s pádlem. Cestou jsou peřeje a jezy, z nichž některé jsou náročnější, ale všechny jde v případě strachu bez problémů přenést. Navíc jsou veškeré jezy a šlajsny na této trase bezpečné v tom smyslu, že za normálního stavu vody se pod nimi netvoří tzv. válce, a převrhnuvšího se pilota, nebo posádku vyplivnou ven. Pak už stačí jen posbírat bagáž, vesla, vylít loď a pokračovat dál.

Ubytování -se děje v kempech přímo u řeky, ve vlastních stanech, pro ty méně odolné, se dají u kempů sehnat i místa v ubytovnách (informace opět na: www.ingetour.cz). Auta lze zanechat ve kterémkoli kempu po trase, případně rovnou na hlídaném parkovišti půjčovny Ingetour v Boršově.

Strava – dle vlastní úvahy , v kempech je ohniště pro přípravu stravy po vodácku, pro ty línější a pohodlnější, jsou tam i kiosky a hospůdky. Tekuté občerstvení do lodí je výhodnější přivézt s sebou, neboť nákup celých láhví v kioscích se prodraží.

Vybavení – kromě stanu (před naložením zkontrolujte jeho kompletnost) a odpovídajícího počtu spacáků není potřeba nic zvláštního, ale je dobré vzít s sebou boty do vody, sadu rezervního suchého oblečení, lehkou pláštěnku, plavky, krém na opalování, uzavíratelný igeliťák na mobil, peníze a dobrou náladu.

Ti z Vás, kteří by nemohli absolvovat celou trasu, se mohou připojit kdykoli během plavby, případně odjet dříve z kteréhokoli kempu, Ingetour se o lodě postará.  

Zatím se na tuto akci přihlásilo cca 20 osob, počet účastníku není omezen. Zájemci ať se prosím přihlásí na mail 74.mirek@seznam.cz  nejpozději do 20.7., a uvedou:  tel.č., předpokládaný počet  osob, informaci zda mají plavidlo své, či využijí služeb půjčovny, a typ lodi, který by si chtěli zapůjčit. V případě, že již dopředu víte, že dorazíte později, případně odjedete dříve, uveďte to prosím také.

Ceny zapůjčení lodí, typy lodí a další informace naleznete na stránkách půjčovny Ingetour.

Po uzavření přihlášek zkusíme vypracovat předběžný plán na odložení, případně převozy aut, a zařídit v půjčovně nějakou skupinovou slevu.

Další doplňkové informace, konzultace problémů, a objasnění nejasností na tel.: 775 33 00 52, případně na mailu 74.mirek@seznam.cz .

 To je pro dnešek vše, případné další tiskové zprávy k akci budou následovat.

 VODÁCI AHOJ!!! J.M.
Mirek P | 13.07.2011 10:54:59
Neboj Míšo, pokud se všichni ostatní účastníci zájezdu neutopí dříve než Ty, budeš určitě někým vytažen na loď, nebo pevninu :-((( Kdo by nás tam pak bavil???
slováček | 13.07.2011 09:54:07
Doufám že tam bude i někdo kdo mě případně bude schopný vytáhnout z vody...
Dawe | 11.07.2011 19:58:51
Rád bych jel, ale bohužel mimo ČR ! :-(
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007