aktualizováno | 19.05.2008 09:18:49 | edda | přečteno: 3583x
Komentář - Vír

Fokus optik serie pokračovala třetím dvojpodnikem, tentokrát ve Víru u Bystřice p.Perštejnem. Dle předpokladů většina jezdců využila škrtání čtyř výsledků a tento závod na Moravě neabsolvovala. Výsledkem byla účast 53 jezdců /47,39/.  

      Předpokládalo se, že závod nebude na úrovni, kterou jsme v našem seriálu nastavili. K největším nedostatkům patřilo zásadní nedodržování časového harmonogramu, velmi roztažené depo bez ozvučení a téměř žádná šance k občerstvení.    

    V sobotu vše začalo hodinovým čekáním na autobus, který nikdy nepřijel… Výsledkem byla pouze jedna tréninková jízda  na trati, kde 90% jezdců jelo poprvé.  Trať byla velmi rychlá, avšak dobře zabezpečená, pouze povrch byl trochu nerovný. Situaci nepomohl ani Martin Kučera, který hned v prvém tréninku skončil, stejně jako v Berouně v nejhlubším příkopě. V SE opět dominoval Aleš Komárek, ovšem k souboji o druhé místo se přidal „navrátilec‘‘ Ivo Holan, a nebude trvat dlouho a k souboji o třetí místo se připojí Daniela Komárková. Ve dvoulitrech je silná trojka Balík, Semlbauer, Slováček, která opět bojovala o desetinky. V šestnáctkách  využil nepřítomnosti Radka Chamoly Martin Milowský a jasně zvítězil.      V závodních vozech bojovala o bednu opět trojice Boura, Kotrba, Patera / takto dojeli/. Výsledkem byl rozdíl pouhých 25setin mezi 1-3 . Ve dvoulitrech je několik vyrovnaných jezdců a poprvé dosáhl na vítězství Nešpor, druhý byl Lang s pěkně připravenou Fiestou. V šestnáctkách měl tentokrát Víťa Novotný situaci celkem jednoduchou a naším úkolem je mu sehnat kvalitnější konkurenci, to samé platí v E1-1400 o Radimovi Machovi.   

       V neděli pořadatel po dohodě s jezdci upravil retardéry ke spokojenosti jezdců, pro změnu ovšem začaly dešťové přeháňky. Hned v prvé jízdě opřel své neposedné Subaru v rychlé zatáčce o svodidlo Eduard Patera, hůře ovšem dopadl, za ním startující Karel Boura, který ve výjezdu z poslední zatáčky přetočil svůj vůz a po nárazu do stráně skončil na boku. Jezdci se nic nestalo, tak nejsmutnější na této havárii je, že někdo z přihlížejících diváků odcizil Karlovi peněženku!!!!! SE – opět Komárek, SE2000 Balík, SE1600 Milowský, SE1400 Mach, E1+2000 Patera, E1-2000 Nešpor, E1-1600 Novotný, E1-1400 - Holeček    

    Václavovi Kunešovi nelze upřít snahu a zapálení pro závody, ovšem kvalitní závody nelze dělat v jedné osobě. Největším pozitivem tohoto závodu je, že při dlouhých večerech, při dlouhém čekání na večeři / ne všichni se dočkali../ se utvořila mezi jezdci  super parta….   

     Závěrem chci říci, že výtky některých jezdců, že oproti soupeřům / většinou startujícím o půl minuty dříve, či později jim byl změřen horší čas, někdy i o několik sekund jsou nesmyslné!  Tím nemohu vyvrátit, že je možné, že časomíra nebyla přesná, ale nikdo na tom nevydělal!                                                         Eduard Patera

Honza Semlbauer | 21.05.2008 23:05:34
tak za ten balonek bych ho prastil... to je magor...
Karel Boura | 21.05.2008 11:24:36
Nedá mi to, musím se vyjádřit k panu Kunešovi. Nechápu proč píše o nějakých závodnících z Čech? To jsme jeli v Maďarsku nebo Indnésii? Proč furt mlel a mele o nějakých koních, je opravdu tak tupý nebo nechápe, že si z něj dělali jen lidé srandu? To, že nebyl schopen ukočírovat start bylo dle jeho názoru naší vinou. On prý měl všechno super zorganizované, dával nám vědět 10mitun předem vědět že se bude startovat. Zdržení je prý naše vina, protože ty dvě auta co nabourala museli vyprošťovat 45minut :-)))) Bodeď by ne, než našel dobrovolníky co tu Celicu vytáhnou , to byla doba... Prý že byl závod dobře zajištěn. To ani nemluvím o trapném činu pana Kuneše který náseldoval po mé nehodě........ on mi ještě přivezl balónek abych mu dejchnul! V ten okamžik už jsem opravdu uvažoval, že na místo zavolám policii aby vyšetřila ve které hospodě jsem ty papíry prochlastal. Po celý víkend byla sranda, parádně jsme pokecali a všem děkuji za nabízenou či poskytnutou pomoc. Moc si toho vážím a cítím se velmi dobře když mám kolem sebe lidi kterým není lhostejné co se děje kolem nich. Rád vám to při další příležitosti oplatím ... Alešovi Komárkovi jsem jeho ztracený mobil také v neděli již dovezl.
Honza Semlbauer | 20.05.2008 12:08:18
Jojo Petre, hlavne opatrne, nema smysl se zabit... v pulce sezony :) davej majzla a uvidis, kazdopadne, tam to bude myslim dobry.. jede se to pod Edou, takze to bude super :) a kdyz ne, tak mu tam dame v noci v hospode deku a uvidi :) to Milos: uz to zbytecne nevytahuj, je tu hodne nastvanych :)
Miloš | 19.05.2008 23:15:10
http://uk.youtube.com/watch?v=pRAxuYCm44o a né že bych chtěl rozpoutat další debatu o časomíře, ale podle onboardů mám čas v poslední sobotní +cca 2sec, jinak ok
Petr Balík | 19.05.2008 23:06:57
Honzo, zrovna když byl Vír tak golfík byl u pana doktora kvůli brzdám, v Praze mi to přestalo na férovku brzdit tak byla docela sranda. Tenhle víkend mě ještě čekaj závody supermota tak se snad nezranim.
Honza Semlbauer | 19.05.2008 22:16:29
Petře, to si měl mít vyladíno na Vír :) tam bylo času hafo :) bude sranda, už se tam těším
Petr Balík | 19.05.2008 21:12:32
for Honza S.: tak už jsem se registroval. Jestli se golfík stačí ještě doladit, tak si uděláme nahoře malou diskotéku :)
Honza Semlbauer | 19.05.2008 20:47:42
to Petr B.: super, aspon tam zas pokecame jako nahore :) hlavne hlavou a nerozbit to :) to Ladin: no ale kdo to ma vedet? jeste ze jsem zapomnel na me boxerske leta, ale mel sem co delat se ovladnout :) ale to sem nepatri, vubec k autum to nepatri...
Petr Balík | 19.05.2008 17:50:24
For Honza S. :Určitě by jsem už měl ject ten další závod. Tak moc nesmutni. Možná vezmu ze srandy Golfa IV co jsi možná viděl v Telnici a jentak to projedu, aby jsem si ho nerozbil.
Ladin | 19.05.2008 15:51:43
Proč myslíte že má účast na svých závodech takovou jakou má ? A proč asi na svých stránkách zrušil diskusi ?
Honza Semlbauer | 19.05.2008 14:16:01
Néééé :( ty jo, s tebou se skvěle závodí chlape :( no a kdy teda pojedeš? každopádně máte na mě mail, tak kdybyste cokoliv tak dejte vědět :)
Petr Balík | 19.05.2008 11:33:17
Ahoj Honzo, to Kdyně asi bohužel nejedu, musim dát auto na rám. Ale stejně se přijedu na vás podivat.
Honza Semlbauer | 19.05.2008 11:21:18
jojo, uz se na kdyni tesim :) protoze vse bude lepsi nez tohle :) a musim dohnat bodovy deficit :)
Roman L | 19.05.2008 11:15:14
Nevěřim vlastním bulvám??a to jsem si myslel jak to budete chvalit,vždyt už se tam párkrat jelo!!No nic zpravíme chut ve Kdyňi.
Honza Semlbauer | 19.05.2008 09:12:27
Ahoj všem, nebudu do ničeho šťourat nebo tak, ale jen jde o můj názor. Byl to nejhorší závodní den (kvůli odjezdu dýl, ne celý víkend), který jsem kdy zažil a to nejen jako závodník. Jedna tréninková jízda je směšná, i jen jedna počítaná závodní jízda. pro diváky to muselo být šílený, protože vidět jedno auto za 5 minut (nadsazený) a jen tři jízdy. Pro jezdce to začalo dementníma retardérama, jak psal eda - občerstvení velká bída. Časomíře radši už vůbec za sobotu nevěřim, protože jsem si pouštěl onboard video z jízdy a zajel jsem 1:43,230 (cca - počítáno stopáží stříhacího programu), takže jsem vážně hodně na..... No každý se může mýlit nebo ustřelit, ale arogantní chování Kuneše, kterému se celé závody dost vymykly, mě totálně dorazilo, takže proto mé předčasné ukončení závodů. Lituji těch 220km co jsem tam jel, táhnul své známé a riskoval, že rozbiju auto. Už teď mohu přísahat, že na závody Kuneše NIKDY nepojedu i kdyby mě mělo jít o vítězství celkově. Samozřejmě tímto nechci ani jedním slovem osočit Edu P., protože ten nemohl ani za Boha vědět do čeho jde. Edo na tvé závody budu jezdit seč to půjde :) Díky Honza
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007