aktualizováno | 01.08.2011 09:51:21 | edda | přečteno: 4770x
Rozhovor s lídrem Českého mistrovství ZAV
 

Po první polovině Českého mistrovství ZAV je v čele absolutního pořadí v boji o prémii 50 000,- vrchlabský jezdec Josef Srnský jr.

Pepo, spokojenost asi velká, že?

Určitě. Kdyby mi to někdo řekl na začátku sezóny, tak bych mu určitě nevěřil. Je to hlavně o tom, že se nám podařilo na letošní sezónu výborně připravit náš vůz. Zapracoval jsem na jízdních vlastnostech a ve spolupráci s mým otcem jsme postavili nový konkurence schopný motor. Několikrát při mně také stálo obrovské štěstí, jako například v Telnici, kde se mi rozpadla spojka, ale během polední pauzy jsme to s mými mechaniky stihli opravit.

Co Tě zatím nejvíce letos překvapilo?

Milé překvapení pro mne bylo, že se podařilo uspořádat závody Vrchlabí – Benecko. Za to patří veliký dík Tomášovi Hankovi a Petru Janouškovi. Bohužel mě zároveň mrzí, že jsme tím pádem přišli o krásné závody v Hronově, kde také velice rád závodím a kde tento závod má mnohaletou tradici. Doufám, že to pořadatele neodradilo a že se Hronov v příští sezóně opět objeví v kalendáři.

Co by jsi letos zatím pochválil a co vytkl seriálu?

Na každém podniku je patrné, že se stále zlepšuje organizace a vždy je na prvním místě bezpečnost diváků a jezdců. Každý v organizačním týmu má své místo, kde přesně ví, co dělat a to se jim také daří na jedničku. O tom, že to není jenom rutinní záležitost, ale obava o nás samotné, nám vždy připomene Romanova věta na rozpravě: „Nezapomeňte, že na Vás doma někdo čeká!“ Jediné, co bych opět vytkl, je systém super rally.

Plány do druhé poloviny ročníku?

Zatím se snažím moc neplánovat, protože v každém závodě se může přihodit něco nepředvídatelného a všechno je najednou jinak. To mi určitě potvrdí Mirek Černý, který do této chvíle absolutně vedl a drobná závada ho okamžitě posunula o několik míst dozadu. Druhá polovina bude ještě velice náročná a těžká, protože nás čeká nejdelší trať seriálu v Bečově a Chuchle a Vysoké Mýto, kde jsem ještě nestartoval. Prioritou je pro mne obhájit loňský titul ve třídě H-1300. Pokud mne neopustí štěstí, nebo nezradí technika, budu závodit až do konce a pak se uvidí!

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007