05.09.2011 16:57:27 | edda | přečteno: 5585x
Pozvánka do Velké Chuchle
 

Velká Chuchle – Slivenec, 10. září, pozvánka

 

  V sobotu 10. září na trati z Velké Chuchle do Slivence uspořádá promotér Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu E. Patera další ročník velmi oblíbeného závodu. O oblíbenosti svědčí i to, že již dva týdny před uzávěrkou přihlášek byla naplněna startovní listina 130 jezdci. Množství jezdců sice odráží oblíbenost závodu, ale pro úroveň závodu je důležitá kvalita přihlášených závodníků a závodních automobilů. Po přečtení startovní listiny lze dopředu slíbit, že všechny zúčastněné, jak jezdce, tak i diváky, kterých se zde již tradičně schází mnoho, čeká poutavá podívaná na strhující boje o zlomky sekund a na zajímavou závodní techniku.

  Jelikož se jedná o jeden z posledních dílů celého seriálu a tedy jedna z posledních možností získat body do celkového hodnocení ČM ZAV, na startu nebude chybět nikdo ze špiček jednotlivých tříd seriálu, kteří startují na kvalitně připravených vozech pestré palety značek. Zejména v kategorii historických automobilů se v tomto seriálu schází přehlídka skvostů nejen naší domácí závodní historie, ale i vozy světových značek, například Renaulty Alpine, Fordy Escort Mk.I, z novějších BMW 635, dvanáctiválcový Jaguar XJS, které ve své době sváděly urputné boje na brněnském okruhu. Bonbónkem by měl být start speciálu z homologační série pro skupinu B rallyových vozů, Fordu RS 200.

  Vzhledem k velkému počtu účastníků v závodě a očekávanému velkému zájmu diváků věnují pořadatelé velkou pozornost bezpečnosti všech zúčastněných. Samozřejmostí je asistence profesionálních záchranářů a technické pomoci. Po celé trati jsou vyhrazena divácká místa a vyznačeny zakázané prostory. Pořadatelé i samotní jezdci prosí diváky, aby se ve vlastním zájmu a v zájmu hladkého průběhu podniku řídili zdravým rozumem a bezpodmínečně respektovali pokyny traťových pořadatelů.

  Závod začíná v osm hodin tréninkem. První ze tří závodních jízd bude odstartována v deset hodin, start druhé jízdy je naplánován na půl jedné. Harmonogram závodu podléhá operativním změnám reagujícím na průběh závodu.

Depo závodních automobilů je umístěno na parkovišti dostihového závodiště a je volně přístupné divákům.

Seznam přihlášených, zvláštní ustanovení a další informace naleznou zájemci na webových stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu/

 

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007