18.09.2011 20:20:34 | edda | přečteno: 4788x
Pozvánka na Živohošť, POZOR uzávěrka již v úterý!
 

  O víkendu 24. a 25. září se uskuteční předposlední závod, a poslední na klasické trati, Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu. Závodníky čeká trať mezi Starou Živohoští a Křeničnou dlouhá 2500 metrů s převýšením 105 metrů. Zázemí závodu a depo je umístěno v okolí hotelu Atlantida.

  V současné době je přihlášeno 110 závodníků, což spolu se skutečností, že se během dvou dnů uskuteční celkem osm závodních jízd, slibuje víkend plný závodění. Vzhledem k tomu, že se jedná o předposlední závod a předposlední možnost získat body do celkové klasifikace, nebude na startu chybět nikdo ze stálých jezdců ČM ZAV, navíc závod na start přilákal i několik nováčků, nebo občasných startujících.

  Pro diváky budou vyhrazena divácká místa a zároveň vyznačeny zakázané prostory, kde z bezpečnostních důvodů nemohou být v průběhu závodu žádní lidé. Vzhledem k tomu, že jediný přístup do Staré Živohošti je po trati závodu, budou se moci civilní auta po trati pohybovat po otevřené trati v době svozu závodních aut po jednotlivých jízdách.

  V sobotu začíná závod v osm hodin tréninkem, první závodní jízda je naplánována na desátou hodinu. Po ní plynule následují další ze čtyř vypsaných jízd s případnou přestávkou na oběd mezi druhou a třetí jízdou. V neděli je start první závodní jízdy naplánován na půl devátou, poslední jízda by měla startovat ve tři odpoledne. Časový harmonogram samozřejmě podléhá operativním změnám vyplývajícím z průběhu závodů.

  Pořadatelé i závodníci srdečně zvou diváky a fandy automobilových závodů a prosí je, aby při sledování napínavých bojů na trati nezapomínali na opatrnost a ve svém vlastním zájmu respektovali pokyny traťových komisařů. Nikdo z pořadatelů si nepřeje, aby se opakovala situace ze dvou minulých závodů, kdy kvůli neukázněným divákům, kteří neuposlechli výzev pořadatelů k opuštění nebezpečných míst, musela zasahovat na místě přítomná Policie ČR s příslušnými následky.

  Bližší informace k závodu, předběžnou startovní listinu a další zajímavosti mohou zájemci nalézt na webových stránkách www.edda.cz/mscrdovrchu. K informovanosti diváků přímo v místě závodu slouží zdarma distribuovaný tištěný průvodce sezónou ČM ZAV.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007