22.05.2008 18:26:50 | edda | přečteno: 3106x
Tisková zpráva - Tomicar
 

Tisková zpráva Tomicar.

 

Čtyři úspěšné závodní víkendy má za sebou osmnáctiletý automobilový závodník Miroslav Jakeš.

Poslední dubnový víkend se jel první závod Mistrovství Evropy závodů automobilů do vrchu v rakouském Rechbergu.Mirek Jakeš zde startoval se svým vozem Mitsubishi Lancer EVO IX skupiny N.Největším soupeřem v boji o vítězství se podle tréninkových časů jevil zkušený německý závodník Roland Wanek s novým vozem Mitsubishi Lancer EVO IX.Právě Wanek byl nejrychlejší v tréninkových jízdách a vyhrál i první závodní jízdu.Ve druhé závodní jízdě Mirek zrychlil,zajel traťový rekord skupiny N a v součtu nakonec zvítězil.

O týden později startoval Mirek poprvé v rally a to v náročné dvoudenní soutěži Rally Český Krumlov s vozem Citroën C2 R2 ve skupině A6.Na horké sedadlo usedl zkušený Tomáš Jakeš,bratr a bývalý spolujezdec jeho otce.První den soutěže se posádka seznamovala s vozidlem a ztrácela vteřiny tím,že na každé rychlostní zkoušce dojela vozidlo startující před sebou.Druhý den Mirek postupně zrychloval a na některých rychlostních zkouškách dokázal porazit většinu mnohem silnějších vozů S 1600.Nakonec z toho bylo 23.místo absolutního pořadí a šesté místo ve třídě,když prvních pět míst obsadily vozy S 1600.

Další víkend Mirek startoval v druhém závodě Mistrovství Evropy závodů automobilů do vrchu Subida al Fito ve Španělsku.Hned v první tréninkové jízdě,která se jela na mokru,se blýskl třetím absolutním časem,když porazil všechny vozy skupiny A včetně dvou vozů WRC.Ovšem ve druhé jízdě mírně havaroval a do nedělního závodu odstartoval s poškozeným vozem.V závodě jel opět velmi rychle,ale ještě rychleji dokázal jet německý jezdec Rainer Krug s vozem BMW.Krug v této jízdě porazil i všechny BMW skupiny A.Ve druhé jízdě už byl Mirek rychlejší než Rainer,ale v součtu zvítězil Krug a Mirek skončil druhý.

Mistrovství Evropy pokračovalo další víkend závodem Estrela v Portugalsku,kde byl Mirek nejrychlejší od prvního tréninku a zvítězil i v závodě.

Příští start v závodech do vrchu bude 31.5. a 1.6. 2008 na Ecce Homo ve Šternberku a v soutěžích 22.8.-24.8. 2008 v Barum Rally ve Zlíně.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007