29.09.2011 09:30:59 | edda | přečteno: 5558x
Tisková zpráva
 

 Skvěle připravená trať, téměř dvě stovky vozů na startu a obrovský zájem fanoušků, takový byl

 závěrečný podnik Mezinárodního mistrovství České republiky vrchařů, který proběhl o víkendu v rakouském městečku Sankt Agatha. Pro Nutrend racing se jednalo o klíčový závod, rozhodující konečné umístění teamu v letošní sezoně.

 

 Zastoupení teamu bylo hned trojnásobné. Václav Janík spolu s Jaroslavem Krajčim odstartovali ve skupině E2, a to s formulovými vozy Lola B02/50. Jiří Svoboda, nováček teamu, se na start postavil se závodním vozem Škoda Fabia Kit Car.

 

 Oba sobotní tréninky proběhly bez problémů a team se soustředil především na nastavení vozu a seznámení se s novou tratí. Nutrend racing na zdejší, 3200 metrů dlouhé trati startoval premiérově a tím byl oproti konkurenci v menší nevýhodě. I přes tento hendikep zajel Jaroslav Krajči nejrychlejší čas sobotního dne a Václav Janík obsadil v absolutní klasifikaci čtvrtou pozici.

 

 V nedělním závodě se Janík dokázal, oproti sobotě, výrazně zrychlit. Tento výrazně rychlejší čas však stačil opět na čtvrté místo celkového pořadí. Třetí příčku obsadil s vozem Reynard Otakar Krámský, druhé místo získal Dušan Nevěřil s Normou a první pozici opět získal Janíků stájový kolega, Jaroslav Krajči. Jiří Svoboda, který startoval ve skupině E1, se neustále zlepšoval a v konkurenci, přibližně čtyřiceti vozů, zajížděl slibné časy pro příští sezonu.

 

http://www.bergrennen.at/agatha/ergebnisse/2011/rennen_gesamt.pdf


 Tímto vítězstvím letošní titul Mistra České republiky zaslouženě získal Jaroslav Krajči (130 b), druhou pozici obsadil Otakar Krámský (116 b) a na bronzový stupínek vystoupil Václav Janík (109 b).

 

 Nutrend racing v letošní závodní sezoně zaznamenal také velký úspěch v Poháru týmů, ve kterém obsadil první místo.

 

 Team Nutrend racing se do konce roku zúčastní ještě několika testů a v termínu 7.-8.10.2011 odstartuje ve sportovním podniku Rallye Jeseníky s vozem Mitsubishi Lancer Evo 9, kdy zkušenou spolujezdkyní bude Renáta Ottová.

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007