aktualizováno | 22.10.2011 09:34:40 | edda | přečteno: 4948x
Info tlumiče

   Jak jsme Vás informovali, ve Svijanech se celkem jednoznačně rozhodlo o nutnosti používat v našem seriálu tlumič výfuku. Níže jsou minimální parametry vypracované  technickým komisařem, tak jak budou vloženy do technických řádů.

   Tlumič hluku musí být namontován v zadní třetině délky výfukového potrubí, a musí splňovat minimálně tyto požadavky: průměr tlumiče musí být minimálně dvojnásobek průměru trubky, která jím prochází, a jeho délka musí být minimálně šestinásobek průměru trubky která jím prochází. Pokud bude mít tlumič oválný průřez, musí obvod jeho pláště být šestinásobkem průměru trubky která jím prochází. Vnitřní trubka musí mít minimálně 20 děr minimálního průměru 4mm na každých 50mm její délky, a prostor mezi touto trubkou a vnějším pláštěm musí být vyplněn vhodným tlumícím materiálem. Pokud je použit sériový tlumič hluku, musí být jeho minimální vnější rozměry, v souladu s tímto předpisem.

Ivoš | 25.10.2011 16:33:23
-žádám promotera,nebo tech.komisaře o odpověď! Slyšel jsem,že jsme pro smích-co všechno chceme udávat,ale v podstatě bez kontroly toho nejdůležitějšího-hluku! Ivoš
Ivoš | 24.10.2011 23:26:46
Myslím,že bylo řečeno,že lze za tlumič považovat i kat a rezonátor. Tam budou udány taky rozměry? Když už nechceme udávat decibely,nemělo by tam být ,, účinné utlumení zvuku po celou dobu pořádaného podniku"?-a nebylo by jedno jak?!?
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007