21.11.2011 21:45:13 | edda | přečteno: 5065x
Rozhovor s Tomášem Kučerou
 

R O Z H O V O R

Jak hodnotíš průběh sezóny, co se týče Tvého výkonu?

  Byla to moje první úplná sezóna, takže řada tratí byla pro mě zcela nová. O to více jsem spokojený, že jsem většinou bodoval a několik závodů se mi podařilo i vyhrát. Celkové druhé místo ve třídě E1+2000 hodnotím jako dobrý výsledek.

Co Tě nejvíce v seriálu potěšilo?

  Potěšila mě celková atmosféra závodů, vtipkování v depu, sezení na pivu po závodech apod. Získal jsem také řadu nových kamarádů a známých. Řada zkušených závodníků kolegů mě jako nováčkovi často nezištně radili a upozornili na nástrahy té které trati.

A naopak, co zklamalo?

  Občas se mi nelíbil velký počet a malá šířka retardérů, které jsem několikrát rozstřelil Dal jsem si za domácí úkol přes zimu natrénovat lepší průjezdy.

Kde se se Ti nejvíce líbilo?

  Nejvíce se mi líbí Bečov nad Teplou. Pro mě je to ideální profil tratě s technickým i rychlými pasážemi, délka 5km, velké depo a krásné ubytování na romantickém náměstí u zámku.

Kdybychom museli jednu trať vyřadit, kterou by jsi zvolil?

  Určitě Hradec Králové. Ačkoliv jsem tam jeden závod vyhrál, shodl jsem se s ostatními jezdci silných vozů, že na této trati se nedá využít potenciál vozu. Řadil jsem vesměs první dva rychlostní stupně a pouze parkrát na chvilku za 3. Trať není vhodná pro kopcové vozy.

Plány do další sezóny?

  Po technické stránce bych chtěl ještě více optimalizovat průběh kroutícího momentu a výkonu na motoru, vylepšit podvozek a zlepšit aerodynamiku. Také uvažuji o zvětšení rozchodu kol podle vzoru mitsubishi lancer wrc.

Rád bych také v příštím roce vyzkoušel nějaký volný pohár nebo K4 pohár v rally. Doufám, že se podaří dosáhnout nějaké dohody s FAS ČR.


Tomáš Kučera

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007