aktualizováno | 20.12.2011 10:47:44 | dawe | přečteno: 6705x
Slováci na RPR 2012
  

Slovenská účast na Rallye Praha Revival.

  Slovenská republika bude mít ve startovním poli RPR 2012 reprezentativní zastoupení. Po loňském průzkumném startu potvrdil svou účast slovenský multišampion a motoristický organizátor Jozef Dodo Studenič. Kromě 17 titulů Slovenska byl i mistrem Československa, Rakouska, zóny Mistrovství Evropy, FIA jej za zásluhy o motoristický sport vyznamenala zlatou medailí. Kromě bohaté sbírky titulů je Dodo Studenič úspěšný i jako otec. Na svém kontě má šest dětí, synové Andrej a Adam se potatili a úspěšně závodí také.

  Dodo Studenič tentokrát nezůstane osamocen. Dalším, kdo se v Praze objeví je bratislavský závodník Miroslav Abrahám, který v 80. letech v barvách AMK ZŤS Bratislava úspěšně startoval ve federálním rallyovém mistrovství a na Š 130 L patřil ke špičce třídy A 1300. Kromě slovenských spolujezdců se u něj na navigátorském sedadle objevili i dva čeští špičkoví spolujezdci, Oldřich Gottfried a Pavel Ryšánek, mimochodem ani bez nich si už revivaly neumíme představit. Právě s Pavlem Ryšánkem se Miroslav Abrahám zapsal do historie československého motosportu, když se po několika desetiletích v roce 1990, jako první soukromá posádka, postavili na start a úspěšně dokončili soutěž Mistrovství světa, Rallye 1000 jezer, tenkrát startovali na Peugeotu 205 GTI.

  Dalším kdo přijali pozvání, jsou bratři Končekové. Potvrzením jejich kvalit bylo angažmá v prestižním týmu Agroteamu JZD Slušovice, kam přestoupili z jejich domovského AMK Dobšiná. Ondrej a Vlado Končekovi získávali své úspěchy na Škodě 130 RS a Ladě VFTS.

  Další slovenská posádka, Igor Drotár s Vladimírem Bánocim, kteří také v osmdesátých letech startovali ve federálním mistrovství na Ladách, ovšem úspěšně závodí dodnes a tak se revivalu zúčastní, pokud jim nebude kolidovat termín s mistrovským závodem, jejichž kalendář není v době psaní tohoto článku znám.

  Bohužel, omluvil se a nezúčastní se Cyril Pacala, jehož dlouholetý spolujezdec Daniel Jantošík nedávno zemřel a bez něho by účast C. Pacalu netěšila.

  V jednání je ještě účast Mistra Evropy ZAV Petera Jureňi a bývalého soutěžáka a zkušeného kopcaře Stano Koiše.

 

Jarda Malík

Angie1 | 20.12.2011 12:27:03
A o Slovenkách startujících na RPR bude až ten další článek????? :-D :-D :-D
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007