16.02.2012 11:41:40 | | přečteno: 4887x
Info od partnera
 

Scuderia Ferrari zvolila ráfky OZ Racing

 

  Scuderia Ferrari bude při závodech Formule 1 v sezóně 2012 používat ráfky OZ Racing. OZ, přední výrobce ve vývoji specializovaných litých kol pro motorsport, byl vybrán díky své schopnosti splnit vysoké nároky na pokročilé specifikace disků pro vysoce výkonné vozy.

  Společnost OZ byla založena v roce 1971 z ryzí vášně pro motorsport. Od té doby se značka OZ stala legendou a to jak ve vrcholných závodních sérií, tak na aftermarketovém trhu s ráfky pro sériové vozy. V obou oblastech OZ se nadále vyvíjí avantgardní technologie, které tvoří exkluzivitu produktu a vytvářejí bohatý historický odkaz, který lze vidět v muzeu OZ v sídle společnosti v Padově.

  "Jsme potěšeni, že můžeme OZ přivítat jako jednoho z oficiálních dodavatelů týmu Scuderia Ferrari. Značka se svým centrem v Padově je dobře známá pro svou kvalitu a spolehlivost, stejně jako její schopnost uspokojit potřeby zákazníka, což je v tak konkurenčním prostředí jako je Formule 1, kde se neustále usiluje o zlepšení výkonu, velice důležité. Spolupráce ve Formuli 1 dále posílí vztah, který již byl mezi OZ a vzpínajícím se koníkem v oblasti silničních vozů," prohlásil Stefano Domenicali, šéf týmu z Scuderia Ferrari.

  Claudio Bernoni, generální ředitel OZ k tomu dodal: "Jsme hrdí, že si nás Scuderia Ferrari vybrala, je to důležité ocenění práce, kterou odvádíme. Naše kola jsou ve formuli 1 používána od roku 1985 a v průběhu let vyhrála závody a šampionáty ve všech kategoriích. OZ je přední italská společnost a proto jsme především rádi, že jsme se stali součástí nejznámějšího a nejoslavovanějšího italského týmu".

  Ráfky pro nejnovější monopost Ferrari byly vytvořeny v laboratořích OZ za spolupráce inženýrů Ferrari, aby byl zajištěny veškeré požadavky nezbytné pro získání co možná nejlepších výsledků. Kola byla propracována do nejmenšího detailu, včetně historického žlutého loga OZ připomínajícího to, které bylo používáno na prvních ráfcích OZ pro F1 na začátku 80. let: Pocta všem fanouškům motorsportu, vzhůru do další napínavé sezóny!

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007