aktualizováno | 20.02.2012 11:42:10 | edda | přečteno: 5493x
Pár slov promotéra.....
 

 

Zamyšlení promotéra na prahu páté sezóny

 

   S blížícím se začátkem páté sezóny našeho mistrovství si dovolím krátké zamyšlení.

   I po čtyřech letech jsem silně přesvědčen, že se seriál ubírá správným směrem. Řekl bych tím směrem, kterým jsme chtěli závodění nasměrovat už v době, kdy jsem působil ve vedení Asociace jezdců při M ČR. Bohužel jsem nenašel na straně autority mající v gesci organizování automobilových závodů partnera, s kterým by bylo možné konstruktivně jednat ku prospěchu M ČR. Rozhodl jsem se vedle závodění stát se i promotérem a uvést v život novou závodní sérii. Jednou z věcí a myslím hodně důležitou, kterou prosazuji při organizování je poslouchat hlasy závodníků a účastníků seriálu. Shromáždění jezdců po sezóně, kde může každý vznést názor a přesvědčit ostatní o jeho správnosti tak, že si sami jezdci odhlasují, zda jej přijmeme, nebo ne, je důležitou součástí našeho seriálu. Mám radost, že těch několik málo chytráků, kteří se nabalili na náš seriál a po pár odjetých závodech začali vše zatracovat a pomlouvat, nejlépe za našimi zády, je kdoví kde... A k jejich nelibosti můžeme konstatovat, že jejich proroctví o rychlém konci seriálu se nenaplnilo.

   Základem úspěšnosti tohoto seriálu je velká skupina, řekl bych kmenových jezdců a zároveň kamarádů, ke kterým se na jednotlivých podnicích připojují místní matadoři a v součtu si náš seriál udržuje nejvyšší průměrný počet startujících, snad ze všech automobilových disciplín.

   Díky kvalitě seriálu se opět o náš seriál začal zajímat / nabízet spolupráci/ i prezident ÚAMK JUDr. Oldřich Vaníček. Slíbená spolupráce by velmi pomohla zvýšit prestiž seriálu.

   Díky zvyšující se organizační a sportovní úrovni seriálu se daří udržovat zájem partnerů seriálu. Většina to s námi táhne již několik sezón a i díky nim můžeme opět deklarovat, že také v roce 2012 bude mezi jezdce rozdělen téměř milion korun! A to cca 450 000,- hotově a zbytek ve zboží od našich partnerů. Generálním partnerem se stal pivovar SVIJANY. Bohužel i zde jsme narazili několikrát na pravé české křiváctví....

   Velikým kladem je neměnné složení organizačního týmu, všichni si na svých postech získali obrovské zkušenosti a zde určitě patříme ke špičce! Tady není potřeba cokoliv měnit a doufám, že i kolegové jsou stejného názoru. Ideální určitě není, že si nemůžeme dovolit i kolektiv traťáků, který by s námi objížděl celý seriál. Takto většinou na každých závodech školíme nové lidi.

   Nezbývá než věřit, že náš seriál si udrží nastavenou kvalitu a i kvalitní jezdecké pole zůstane nejpočetnější i v následující sezóně. Vypadá to, že se letos svezeme na třech nových tratích a zejména podnik Řevnice – Mníšek p.B. by měl patřit k vrcholům seriálu. Závěrem nám organizátorům přeji co nejméně krizových situací a Vám všem jezdcům mnoho sportovních úspěchů!

 

19.2.2012                                  Eduard Patera

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007