17.04.2012 08:20:43 | edda | přečteno: 5057x
Václav Janík testovacím jezdcem
 

  V průběhu páteční tiskové konference týmu Buggyra IRS, která proběhla na okruhu v Mostě, odtajnil roudnický tým jméno nového testovacího jezdce. Stal se jím mistr Evropy v závodech do vrchu Václav Janík.

  Rozhodnutí o Janíkově angažmá padlo v průběhu testování v úvodu měsíce. "Známe se s Vaškem od dob, kdy Buggyra jezdila exhibičně vrchy, svedli jsme spolu řadu lítých motokárových soubojů. Postupem času dospěl Vašek ke zjištění, že ho Buggyra baví," prozradil David Vršecký ohledně nakonec úspěšných "námluv". "Když se rozhodli pro angažování plnohodnotného testovacího jezdce, byl Václav první, a jak se ukázalo, poslední volbou. Věřím, že se jedná o oboustranně výhodné řešení."

  "Závodní tahač pro mě představuje velké lákadlo, takže jsem si s Buggyrou rád plácl," doplnil Davida evropský šampión v závodech do vrchu 2009. Na jeho volbě se podepsala i pozitivní zkušenost dalšího vrchařského šampióna Niko Puliče. Chorvat startoval v šampionátu v letech 2005-2006. "Jsem dost soudný na to, abych věděl, že na závodění s vidinou slušného umístění to v této chvíli není. Kromě toho musím letos odjet seriál domácího mistrovství Formule 3000 v závodech do vrchu a jsem v české reprezentaci FIA Challenge střední Evropy. Věřím ale, že z postu testovacího jezdce dokážu posoudit, jaká je má další budoucnost v závodech tahačů."

  V souvislosti s angažováním Václava Janíka se vyrojily spekulace ohledně jeho dalšího působení v týmu. Ostatně, David Vršecký se z postu testovacího jezdce propracoval ve dvojnásobného mistra starého kontinentu. "Před Vaškem je hodně práce. Obě strany budou mít v průběhu roku dost času na to, aby posoudily vhodnost zvolené volby. Uvidíme za rok. Každopádně představa silného českého týmu je velmi lákavá," naznačil manažer týmu Jan Kalivoda.

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007