aktualizováno | 18.04.2012 09:59:38 | edda | přečteno: 5893x
Pozvánka do Dlouhé Lhoty
 

ČM ZAV, Dlouhá Lhota, 21.4. 2012, pozvánka

  V sobotu 21. dubna se na polygonu v Dlouhé Lhotě uskuteční dvojzávod Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu. Polygon byl narychlo zvolen jako náhradní řešení místo organizátory nezaviněně administrativně zrušeného závodu v Řevnicích. I druhý závod ČM ZAV se tak uskuteční na umělé trati. Pravověrní vrchaři si tak budou muset na závod na přírodní trati ještě počkat, na druhou stranu výhodou závodu na polygonu je možnost uspořádat v jednom dni dva závody.

  V současné době je k závodu přihlášeno 120 závodníků, uzávěrka přihlášek a omluv je ve středu večer, ale již nepředpokládáme velké změny ve startovní listině. Na staru nebude chybět nikdo z úspěšných účastníků prvního závodu v Mostě, poprvé se na start postaví i několik závodníků, kteří z nejrůznějších důvodů k prvnímu závodu nenastoupili. Zajímavostí bude start moderátora Jana Rosáka, který v Saxo cupu oživí své závodnické zkušenosti nabyté v bývalém Fiesta VIP cupu.

  Program závodu začíná pro závodníky v 7:30 rozpravou, po volném tréninku začne v devět hodin oficiální trénink, v 10:30 by měla odstartovat první ze dvou závodních jízd. Po polední přestávce ve 13:00 začne druhý závod tréninkem, první závodní jízda je plánována na 14:00. Po předpokládaném konci závodu v 15:30 bude následovat slavnostní dekorování nejúspěšnějších ve vypsaných třídách.

  Bohužel, z hlediska bezpečnosti závodů a z důvodu, že na polygonu nejsou přírodní ani umělé bariéry oddělující diváky od závodících automobilů, budou divácké prostory velmi omezeny a přístup do samotného areálu bude přísně regulován. Organizátoři věří, že případní návštěvníci snahu organizátorů o jejich bezpečnost pochopí a podřídí se pokynům, jinak by ani nebylo možno závod uskutečnit.

  Podrobnější informace o závodu i celém seriálu ČM ZAV najdou zájemci na http://www.edda.cz/mscrdovrchu/

 

Jarda Malík

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007