aktualizováno | 07.05.2012 09:19:52 | edda | přečteno: 5788x
Pozvánka do Sosnové
 

České mistrovství ZAV, Sosnová, 12. 5. 2012, pozvánka

 

  V sobotu 12. května se na autodromu uskuteční třetí letošní podnik Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu – Edda cupu. Díky uspořádání autodromu a systému jízd závodu do vrchu jsou na jeden den vypsány a uskuteční se dva závody. Vzhledem k vysokému počtu přihlášených, ještě před uzávěrkou přihlášek je jejich počet 122, čeká všechny, organizátory, jezdce s doprovody i diváky, rušná sobota se zajímavou a napínavou podívanou. Po druhé, po Rallye Praha, si budeme moci vyzkoušet nově otevřený dlouhý okruh. Ve startovní listině nechybí snad nikdo z uchazečů o přední místa v klasifikaci jednotlivých tříd, jak se již vykrystalizovali po dvou závodech, kdy už se dá odhadnout, jakou kdo má letos formu a jak má připravený závodní vůz. Ve všech vypsaných třídách i díky velkému množství přihlášených závodníků, nás čekají boje o každý zlomek sekundy přinášející lepší umístění.

  Program závodu začíná v 8 hodin ráno volným tréninkem, v 9 hodin následuje měřený trénink a první ze dvou závodních jízd odstartuje v půl jedenácté. Po dojetí druhé jízdy následuje polední přestávka a start tréninku k druhému závodu je naplánován na 13. hodinu. Závodní jízdy odstartují ve 14 hodin. Po jejich skončení zhruba v půl šesté proběhne ceremoniál s vyhlášením nejúspěšnějších v jednotlivých třídách. Časový harmonogram se může operativně měnit podle průběhu závodu.

   Bližší informace, seznam startujících, zvláštní ustanovení závodu, zajímavosti a po závodě výsledky mohou zájemci najít na www.edda.cz/mscrdovrchu. Na místě slouží k informování diváků zdarma distribuovaný průvodce sezónou ČM ZAV. Vstup do diváckých prostor autodromu je zdarma a organizátoři i závodníci Edda cupu zvou všechny příznivce automobilových závodů na zajímavou podívanou.

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007