05.06.2012 21:22:36 | edda | přečteno: 5454x
Tisková zpráva
 

Obrovská konkurence špičkových jezdců, velký počet fandů motoristického sportu a pokoření traťového rekordu, i takový byl letošní 32.ročník legendárního závodu – Ecce Homo Šternberk.

Závod, při kterém jezdci, stejně jako při rakouském Rechbergu, sbírají body jak do domácího mistrovství České republiky, tak také do šampionátu Mistrovství Evropy, zatupovaly Nutrend racing hned tři závodní vozy.

Karel Hubáček vyrazil na start s vozem BMW M3 E92 GTR ve skupině E1, s vozem Radical SR3 ve skupině C startoval Jiří Svoboda a v nejsilnější skupině E2 hájil týmové barvy Václav Janík na Lole B02/50.

Během sobotního tréninku, i přes nepříznivou předpověď meteorologů, počasí jezdcům přálo a obě plánové jízdy proběhly na suchu. Václav Janík zajel svůj první trénink na hranici tří minut a obsadil sedmé místo absolutního pořadí. Druhou jízdou si tuto příčku jen pojistil. Karel Hubáček, který v letošní sezoně startoval zatím jen při prvním podniku MMČR na Masarykově okruhu v Brně, si během tréninku vydobyl sedmé místo ve skupině a Jiří Svoboda, jako letošní nováček v automobilových závodech do vrchu, zajel ve skupině C, pátý nejrychlejší čas.

Samotný nedělní závod byl pak ve znamení přepisování traťového rekordu. Hned při první závodní jízdě ho pokořil italský jezdec Simone Faggioli s časem 2:45:63 a časovou hranici posunul o téměř 3 vteřiny.

Václav Janík, který má pravidelně při domácím závodě ve Šternberku smůlu, se jí bohužel nevyhnul ani v letošním roce. Při startu do první závodní jízdy se jezdec dopustil chyby, kdy nespustil „start systém“ a vůz do závodu téměř neodstartoval. Touto chybou se dostal až na deváté místo celkové klasifikace. Časovou ztrátu pak už bohužel nedohnal ani při druhé jízdě, kterou jezdci formulových vozů absolvovali za mírného deště. I přes neúspěch v celkovém pořadí, zabodoval Janík alespoň v domácím šampionátu MMČR, ve kterém obsadil třetí místo ve skupině E2. Karel Hubáček, který se v neděli oproti sobotním jízdám výrazně zrychlil, dokončil nedělní závod na sedmém místě skupiny E1 - cestovních vozů. Jiří Svoboda dokončil závod, stejně jako při sobotním tréninku, na pátém místě skupiny C.

Velké poděkování za pomoc a za spolupráci na voze BMW M3 E92 GTR patří firmě BMW Power a závodnímu týmu Michl MOTORSPORT.

Nutrend racing se nyní soustředí na další závod šampionátu FIA Challenge, který proběhne již tento víkend na Slovensku. Za Nutrend racing nastoupí Václav Janík s Lolou B02/50 a Jiří Svoboda s vozem Radical SR3.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007