aktualizováno | 22.06.2012 17:32:58 | edda | přečteno: 6169x
Pozvánka do Vrchlabí

   ČM ZAV, Vrchlabí- Benecko, 30. 6.- 1. 7., pozvánka

 

 Pořadatelé a jezdci ČM ZAV – Edda cupu zvou všechny příznivce závodních automobilů do Vrchlabí, kde se o víkendu na přelomu června a července uskutěční další, letos již šestý závod populárního Edda cupu. Tímto závodem se letošní seriál přehoupne do své druhé poloviny. Z dosavadního průběhu sezóny lze usuzovat, že na jezdci velmi oblíbené trati budou k vidění napínavé souboje špičkových závodníků a zajímavé závodní automobily. Poprvé se bude letos prezentovat ve třídě N-1400 zkušený Petr Tolárek, stejně tak i Josef Srnský senior ve třídě H-1300. Velmi zajímavý bude souboj ve třídě E-1400, kde se očekává útok od Radima Macha, který letos startuje teprve podruhé a to na jeho oblíbené trati, ale duo Černý, Kubíček je v posledních závodech neuvěřitelně rychlé.... 

 Závod podle regulí a standardů ČM ZAV pořádá vrchlabská firma CarsMax  s.r.o., závod se koná hlavně díky Petru Janouškovi a závodnické legendě Tomáši Hankovi.

 Trať mezi Vrchlabím a Křížovkami je dlouhá 3800 m s převýšením 204 m. Z bezpečnostních důvodů budou na trati umístěny čtyři retardéry. Závody začínají shodně v sobotu i v neděli v 8 hodin první ze dvou tréninkových jízd. Start první závodní jízdy je naplánován na půl jedné. Bezprostředně po první závodní jízdě následuje druhá, závěrečná jízda. Zhruba do hodiny po dojetí posledního závodníka do cíle dojde v prostoru parkoviště závodních strojů k vyhlášení vítězů jednotlivých vypsaných tříd. Naplánovaný harmonogram závodu se ovšem může operativně měnit podle průběhu jízd.

 Všichni příznivci automobilových závodů jsou srdečně zváni, vstup je zdarma, zdarma je i tištěný program celého seriálu. Pořadatelé i závodníci prosí diváky, aby při sledování rychlých aut nezapomíbali na zdravý rozum, řídili se pokyny traťových pořadatelů a bezpodmínečně respektovali pro diváky zakázané prostory.

 Podrobnější informace, seznam přihlášených a další zajímavosti o celém Edda cupu najdete na www.edda.cz/mscrdovrchu

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007